Girls just wanna have life, laugh, and yes, muscles.

tiistai 7. joulukuuta 2010

Kirraa!

Lonkat ja takareidet huutaa hoosiannaa, kiitos tuolla lumessa tarpomisen ja vuoroin liukastelun, päälle vähän treeniä ja (tilanteeseen nähden) riittämätön lihashuolto.. Viime lauantain takareisitreenin muutamat viimeiset sarjat oli pakko korvata vatsa-liikkeillä, sen verran epäterveeltä tuntui takareidessä, juurikin sitä vääränlaista treenikipua. Summailin siinä sitten yhteen, kummasta hyödyn enemmän terveestä vai revähtäneestä (tms.) takareidestä, ja sitä paitsi onhan vatsat nyt treeneissäni rankan priorisoinnin kohteena. Jumit eivät tosiaan helpottaneet kun päivät kuluivat, ja huomio; olin jopa venytellyt omalla mittapuullani ahkerasti, kohti eilistä etu- ja sisäreisipainoitteista jalkatreeniä, sormet ristissä toivoin että reidet lämmetessään ovat toimintakelpoiset ja onnekseni sain treenin vedettyä. Venyttelyt jatkukoon, kävelyt ulkona minimiin että saavat reidet rauhoittua niin eiköhän homma hoidu sillä. Tällä hetkellä todellakin kiitän onneani yhteistyökuvioista Super J:n Johannan kanssa, viikottaisella hieronnalla on Todella Suuri merkitys minulle! Kiitos TAAS kerran J!

Lihaspaineiden palattua huomaan paikkojen jumittavan todella paljon herkemmin kuin kuivan kesän oravana tuossa reilu kuukausi takaperin. Tästäkin syystä on motivoivaa pitää ruokavalio kunnossa, tehdä oikeanlaisia ruoka-ainevalintoja eikä kuormittaa kehoa turhilla lisäaineilla ja huonoilla rasvahapoilla, täten pysyvät mm. lihaskalvot elastisina eikä lihaksiin kerry turhia saasteita niitä kankeuttamaan - ja jos kertyy niin ainakin "saasteet" pääsevät kulkeutumaan vikkelämmin ulos. Kannattaa myös pitää mielessä oikeanlaisten rasvahappojen merkitys ja tärkeys aivokalvoille; ne lisäävät aivokalvon "läpäisevyyttä" eli ravinteet pääsevät liikkumaan oikealla tavalla ja mielikin on sitä myöden varmasti valoisampi, tällä seikallahan on selvä syy-yhteys mm. nykypäivän masentuneisuustilastoihin, ruokavalioissa (jos niitä sellaisiksi voi kutsua?) on rasvahappotaspainot päin prinkkalaa prosessoitujen ruokien/tehotuotetun karjan suosion myötä, kannattaa siis napsia niitä (laadukkaita) omegoja niin paljon kuin budjetti antaa periksi. ;)

Jokainenhan on jo tietoinen siitä. ettei se hyvin palvellut iänikuinen muovinen juomapullo ehkä ole se paras vaihtoehto siitä irtoavien, kehossa estrogeenien tavoin käyttäytyvien partikkeleiden vuoksi?? Markkinoilla on tätä nykyä jo hyvin saatavilla kestopulloja, joita käyttämällä välttyy em. ongelmilta. Penninvenyttäjille kuitenkin vinkiksi; tomaattikastikepullo on loistava vaihtoehto, ja kaupanpäällisiksi saa vielä reilun puoli litraa tomaattikastiketta!


Jatkan päivääni nyt siivousurakalla, laitan Muscle Girls Inc.:n pyörimään taustalle, muutenkin hyvä groove päällä kun nappasin aamupalan yhteydessä parit Licorice Supremet!
"Licorice Supremen tarkoitus on pidentää kortisolin puoliintumisaikaa, mikä auttaa liian alhaisten kortisolitasojen aiheuttamia alhaisia energiatasoja aamulla. Nostamalla kortisolin määrän normaalille tasolle heti aamulla, sen määrä putoaa iltapäivällä ja illalla. Tämä alentaa stressiä ja auttaa nukkumaan paremmin. Se parantaa lisäksi muiden hormonien tasapainottumista.(Lähde.)"

-Emma

5 kommenttia:

map kirjoitti...

Et varmaan usko tätä todeksi mutta ostin sunnuntaina lidlin vita fitin lasisen mehupullon samaan tarkoitukseen..no Kämppis saa mehun vaikka ei se tässä konkurssissa paljoa varmaan tuntuiskaan..:D pienin askelin kohti muovitompaa (kirjoitetaanko toi edes noin?!) arkea:)

emr kirjoitti...

MUOVITTOMAMPAA, meniskö noin ;). Mäkin kelailin jo aiemmin tuota Lidl:n mehupulloa, mutten sitten jotenkin kummasti oo saanu Aikaiseksi sitä aikaisemmin, ei yhtään mun tapaista............
Kodin Anttilasta saa vissiin lasisia "eväsboxeja", eli lasisia keittovuokia joissa on (harmi) muovikannet, noissa ainakin olisi kätevä lämmittääkkin ruoka reissun päällä..

map kirjoitti...

totta..lämmittää ne mikrossa...;D mutta pieni askel taas eteenpäin:)

Teemu kirjoitti...

Kuinka paljo siitä todellisuudessa irtoaa IMEYTYVÄÄ estrogeenin tyyppistä ainesta, ja onko se oikeasti elimistössä vaikuttavaa?

Olen nyt ehkä aika ilkeä, mutta jos vetää kilon raakasuklaata ja ahmii (vaikku kuinka luomu)karkkeja (kun on liian tiukka dieetti), niin se muovipuollon poisjättäminen treenissä ei paljoa auta. Ja pitäs varmaan siirtyä kivikaudelle, ja jättää kaikki muoviin pakattu pois, sitten vois hifistellä. Ihmisiä pelotellaan turhaan kaikella. Jos rasvaprossa on naisella 30 ja miehellä 20+, niin se ei todellakaan johdu siitä juomapullosta. Sitten kun saa muut asiat kuntoon, ja välttää muutenkin muovia, rasvaprossan alemmas, niin voi olla tiukkana juomapullojenkin suhteen.

Eikös sellaiset metalliset kunnon retkipullot käy? On aika kalliita, mutta juoma pysyy kylmänä siinä treenin ajan. Lasipullon meikä sais ainakin rikki, kun pitää kulkea treenikassin kanssa joskus pitkiäkin aikoja eri saleilla ja yövuoroissa.

emr kirjoitti...

Voi kun voisinkin nollata (ne) kaikki kilot raakasuklaata ja pähkinöitä käyttämällä lasista muovipulloa! Eikä mulla ole harmainta aavistusta siitä että kuinka monta prosenttia muovipullosta IMEYTYY kehoon, god knows! siihen varmasti vaikuttaa muovin laatu, käsittely, naarmut, kuumennus, käyttöpäivät yms, sori oon Nainen, en tarvitse tieteellistä tutkimusta kaikesta ;).

"Ihmisiä pelotellaan turhaan kaikella", no, kuinka paljon esim. viimeisen kymmenen vuoden aikana allergiat, ja muutkin sairaudet, ovat yleistyneet maailmassa? Eikö noissa ole selkeä syy-yhteys (muuttuneisiin, "kehittyneisiin") elintapoihin Sunkin mielestä? Ehkä mullakin on siksi takareidessä kunnon poimut koska oon skidinä syöny kiltisti eväitä sen ajan trendi-tupperwaara kipoista, kuka tietää, tai sitten vain siksi että ruoka on HYVÄÄ ja luomukarkit maistuu. Mutta en mä nyt mielestäni hirveän painavaa mielipidettä tässä tekstissä ilmaissut/väittänyt siitä että muovipullon heivaamisella sais takareisistä revityn kireät/muuten rasvapronssan simsalabim alas??

Jos juttuja haluaa optimoida, niin miksei vaihtaa se 5 vuotta vanha cocis pullo vaikka sitten sellaiseen metalliseen retkipulloon. Ja syy miksi kirjoitin lasipullosta oli sen Halpuus! Kyllä tosiaan joku tuollainen metallinen retkipullo/Klean Kanteeni olis cooli ja sata kertaa kätevämpikin, nyt ei vaan pysty irrottaan sellaiseen ;) ajattelin että joku muukin voisi hyötyä tästä vinkistä, jos sattuu olemaan ko. asiasta kiinnostunut!