Girls just wanna have life, laugh, and yes, muscles.

keskiviikko 17. elokuuta 2011

Aivot.

Aivokemikaalit, oletko koskaan miettinyt asiaa? Oletko miettinyt Miksi väsyttää vaikkei näennäistä syytä ole? Miksi joskus on ihan "kikseissä" ja joskus taas ketutuksen multihuipennus iskee kuin salama kirkkaalta taivaalta?
Onko se kemiaa?

Netistä löytyy "The Bravermans test", jonka avulla voit aluksi selventää hieman, mikä on luontaisesti dominoiva aivokemikaalisi joka selventää myös melkolailla toiminta ja ajatusmallejamme. Testin kakkosvaiheessa selviää sitten taas mistä Sinulla on eniten puutetta! Testin tekoon tuhraantuu muistaakseni noin 15-20 minuuttia. Testin lopussa saa myös ohjeita miten boostata lisäravinteiden avulla omaa vajausta.

TÄSTÄ TESTIIN!

Itse olen testin perusteella dopamiini ja asetyylikoliini dominantti (melkein tasapisteillä) ja sitten taas GABA:n muodustumisessa on melko selkeästi ongelmia/vajavaisuutta.

Kaisa on myös kirjoittanut aiheen tiimoilta hiljaittain blogissaan, mm. näin:  "Asetyylikoliinin määrän väheneminen on yhdistetty tiettyihin sairauksiin, kuten diabetekseen, dementiaan ja Alzheimerin tautiin. Asetyylikoliini on kaikkein aktiivisin aivojen hippokampuksessa ja hypotalamuksessa, joissa myös mm. insuliinia valmistetaan. Useilla Poliquinin kursseilla Alzheimerin taudin yhteydessä on mainittu myös vatsahappotaso – kun vatsahapon tuotanto reistaa ja sen määrä vähenee, saavat myös aivot vähemmän ravinteita."

Charles Poliquin on myös julkaissut Brain Nutrition -nimisen audion, olen tuon itse kuunnellut ja suosittelen kaikille joita suorituskyvyn maksimointi kiinnostaa, hinta ei näytä olevan ylitsepääsemätön audion tietomäärään suhteutettuna :).

-Emma

(Kuva: weheartit.com)

Ei kommentteja: