Girls just wanna have life, laugh, and yes, muscles.

tiistai 6. lokakuuta 2009

061009

Maanantai: Etureidet
1. Hack kyykky: kelkka+60/7, +70/7, +80/5, 5
2. Vaakahack : 100/6, 109/5, 5, 69/x
3. Ojennukset, jalka kerrallaan
4. Vatsasoutu

Eilen(kin) olen kärsinyt pääkivusta joka johtuu jumissa olevasta niskasta ja hartioista, venyttelyä kiitos. Siitä huolimatta salilla ja unohtuihan se päänsärky ensimmäisissä kovissa hack sarjoissa, macig. Tänään olisi luvassa LPG-hoitoa. Vaakahackkissa tein lyhyttä sarjaa, tyylillä jalat mahd. alas jolloin liike muistuttaa enemmänkin reisiojennusta paino niskassa. Viimeiseksi sitten tein "pidemmän" sarjan pienemmällä painolla.

Arki on taas koittanut mahtavan Expo viikonlopun jälkeen ja kuvia on katseltu sekä kelailtu mielessä kisasarjoja läpi. Mulla on joku rakenne pakkomielle, annan päässäni sijoitukset melkein rakenteen perusteella, tarkoittaen että mielessäni en niinkään pisteytä kireyden perusteella, rajansa tässäkin tietysti, ja tietenkin molemmat samassa paketissa = paras, luonnollisesti ;). Esimerkiksi Juha Engbergillä on tosi silmää mielyttävät mittasuhteet kropassa. Puhuttiinkin Maaritin kanssa mökillä että pahinta olisi kisakireydessä todeta että rakenne on ihan p****. Siinä ei sitten paljon lihatalkoot auta, loppujen lopuksi. Millois sitten pitäis siitäkin ottaa selvää, en voi väittää etteikö kisaamiskärpänen olisi taas viikonlopun aikana puraissut... ;)

Pitäisikö hieman valottaa tuota rakenne juttua lukijoille jotka ei ole lajin ns. seuraajia. Eli kehonrakennuksessa on edukasta olla mm. kapea vyötärö, luonnostaan, tätä asiaa on erittäin vaikea korjata muutoin. Kehoon haetaan sellaista X-mallia ja vyötärö on sen keskipiste josta sitten olisi suotavaa lähteä leveät selkälihakset ylöspäin sekä luonnostaan leveä hartiarakenne, josta sitten taas hyvin muodostuneet kädet, alakropassa sitten pyöreät ISOT reidet, pohkeita unohtamatta. Ohuet nivelet ovat myös plussaa, tällöin lihat pääsevät paremmin oikeuksiinsa. Erittäin tärkeää on myös kehon mittasuhteet, eli balanssi. Ei liian pitkiä tai lyhyitä jalkoja/käsiä/keskivartaloa jne. Lopputoteamus: paljon on kiinni siitä millaiseksi synnyt, raakaa! (kovaa työtä väheksymättä!!!) Tässä tälläiset amatöörin selitys yritykset.


Nyt pari päivää kisojen jälkeen on nosteltu ns, kissoja pöydille aiheesta Suomen fitness ja keholiiton toiminta, mm kisajärjestelyt, sääntömuutokset, yleinen meininki jne. Kaikille nyt tässä vaiheessa on selvää tämä pisteiden lasku hässäkkä joka on kyllä äärimmäisen nolo juttu, eli sijoituksia on mennyt uusiksi, ja jopa mestarit ovat menettäneet mitaleitaan. Juttua/kritiikkiä toiminnasta löytyy mm. pakkotoiston expo-ketjusta sekä suosittelen lukemaan Uunosen Marin tuoreimman blogitekstin, johon on pätevästi kiteytetty monta juttua. Mari oli myös heittänyt hyvän parannusehdotuksen tekstin lopussa, eiköhän nuo kehopuolen tyypitkin olisi mieluusti mukana tuollaisessa järjestötoiminnassa? AnneP oli tekstissään kommentoinut lajin toimijoiden kiinnostuksen puutetta, minkä toisaalta ymmärrän, sellainen pienoinen Zzz -tunnelma oli havaittavissa esimerkiksi sunnuntaina kehofinaaleiden aikana....missä fiilis missä tunnelma. Onneksi monet kisaajat olivat selvästi panostaneet viihdyttäviin vapaaohjelmiin, hyvä kisaajat! Olisi hyvä ymmärtää että TE tuotte vuodesta toiseen MAKSAVAT fanijoukot Expon katsomoon.

-EEi kommentteja: