Girls just wanna have life, laugh, and yes, muscles.

torstai 22. lokakuuta 2009

221009

Unohdin kirjata tänne vallan maanantain etureisijumpan. Etureisiä on mun mielestä suht helppo treenata, meinaan että tuntuma on helppo saada, kun verrataan esim takareisiin, mutta totuuden nimissä, ei noi etureisijumpat tehdessä missään nimessä liian helpolta tunnu! Mutta sen halusin kertoa että kokeilin uutena liikkeenä pallokyykkyä, ja hyvältähän se tuntui, viimeisessä sarjassa hyytyi täysin. Ja seuraavana aamuna reidet hapotti ihan uudella tavalla. Mulla on todella onnistunut videopätkä tuosta pallokyykystä! Ihan parasta on tuo alun säätö kun kauheaa punkemista että saa ton pallon paikoilleen ja sitten itse liikettä on joku 3 hassua toistoa, lupaan kautta kiven ja kannon hankkia jonkun video editorin, joskus.


Sitten asia b. Olen nyt ns. muodin huipulla, eli vierailin eilen ah niin trendikkäässä Ruohonjuuri kaupassa, ja mukaan tarttui kaikkia ah niin trendikkäitä superfoodeja (nyt olen parempi ihminen =D).


Loppuun vielä pätkä eräästä triathlon blogista johon eksyin ihan sattumalta aamulla;
".....Harjoitteluun liittyy myös erinomainen ajatus Joe Frielin kirjasta The Triathlete´s Training Bible 2nd Edition. Jutussa kerrotaan NASA:n tutkineen kimalaista, sillä oli sen toivottiin tuovan vastauksia avaruudessa operoimiseen. NASA:n tutkijat kysyivät, että kuinka niin pienet siivet pystyvät tuottamaan tarvittavan nosteen suhteessa niin suureen ja karvaiseen torsoon. Tutkijat tutkivat tutkimisesta päästyään kimalaista ja tulivat siihen tulokseen, että kimalaiset eivät ole lentokykyisiä. Onneksi kukaan ei kertonut tätä kimalaiselle. Yksi mm. triathlonpalapelin merkittävin osa menestyksessä on omaan itseensä ja suorituskykyyn uskominen. Sitten on kilpahevonen. Psykologisesti kilpahevoset poikkeavat triathlonisteista. Hevoset eivät koskaan kyseenalaista harjoitteluaan. Kun on aika tehdä valmentajan suunnittelema harjoitus ne tekevät sen, eivätkä mieti, että onko se tarpeeksi. Ne eivät tee extralenkkejä vain ollakseen "varmoja", että kilometrit riittävät. Kisapäivänä hevoset ovat hermostuneita, sillä ne tietävät, että jotakin on tapahtumassa. Ne eivtä kuitenkaan vertaile toisiaan kuten ihmiset: "Katso mikä ori!" -tyyliin. Kilpahevosten olemassa ololle on vain yksi syy: tulla nopeammaksi. Jos hevonen on fyysisesti vahva ja valmentaja viisas, niin tämä yleensä tapahtuu. Jatkuva arvailu ja suunnanvaihto harjoittelussa jokaisen kisan jälkeen on varmin tapa epäonnistua. Joe Friel kiteytti ajatuksensa loistavasti:
"Think like a bumblebee ; train like a horse." "-E4 kommenttia:

map kirjoitti...

Tutun näköinen liike:) vois kyl itekkin tuota kokeilla...tosin meillä ei oo NOITA kuulia..:D

emr kirjoitti...

Siis tutun näköinen liike mutta ajattelit silti joskus kokeilla ;DD??

map kirjoitti...

Eikun oon nähnyt ton just jossain...:D

emr kirjoitti...

Selevä pyy;)