Girls just wanna have life, laugh, and yes, muscles.

lauantai 27. helmikuuta 2010

270210, ruokajuttuja


Let's talk about..food.

Dieettini perusperiaate on; Proteiinit EsaProsta, hiilarit maca jauheesta, kuidut teen pinnalla kelluvista roobois teen hipuista, rasvaa en syö. Ai niin, tässä blogissa on välillä huumoria, jos ei olla muistettu mainita. ;)

Tälläisena fysiikkaurheilijana ruokavalio on luonnollisesti erittäin tärkeässä roolissa elämän pyhässä kolminaisuudessa (treeni-ravinto-lepo), joten seuraavaksi tekstiä tämän hetkisestä ruokavaliostani. Yhtäkään satasivuista (kuin sen enempää yksikään sivuista) pdf-tiedostoa ruokavaliotietoutta en ole lukenut, vaan olen napsinut tietoa sieltä täältä, ja kokeillut ja testaillut itse, ja hei, vielä koko loppuelämä aikaa testailla ja kokeilla. Aloitettu on sieltä "aamupalaksi puuroa, raejuustoa ja sokeriton mehukeitto, amen" -linjalta, ja tähän tultu...

Jos joku ei ole huomioinut, niin tässä ollaan tosiaan kiristelty kroppaa, päätä, sekä sitä ruokavaliota viitisentoista viikkoa. Ennen välidieettiäni ruokavalioni oli päivästä toiseen samaa, samaa, samaa, ja yllätys yllätys, se on edelleenkin päivästä toiseen täysin samaa, samaa, samaa. Joitakin ruoka-aine muutoksia olen tässä dieetatessa tehnyt, täysin siltä pohjalta, että mielestäni on huomattavasti mielekkäämpää syödä Paljon ruokaa, kuin esimerkiksi teelusikallinen riisiä. Toki mussuttamalla muutaman kilon maan antimia saa esitellä sellaista mukavaa "vauvamahaa" muille, muille?! Enhän mä käy edes missään, eli sekään ei ole ongelma. Eli hiilihydraatti lähteissä olen siirtynyt riisistä ja hedemistä juureksiin ja kasviksiin. Myös marjoja ja hedelmiä, eli omenaa ja puolukoita tulee edelleen syötyä päivittäin. Jos olet lukenut tekstejä aikaisemmin, saatat muistaa tekstin jossa kerroin kumartavani joka aamu kolme kertaa kohti keräkaalia. Jotain huomionarvoisia havaintoja/ideoita hiilareissa:
- Bataatti on paljon täyttävämpää peruna
- Ruusukaali on vieläkin kevyempää kuin keräkaali, ja täyttävämpää
- Omenaa saa syödä paaaljon enemmän kuin banaania
Tankkauspäivinä, jollainen minulla on viikottain, tosin tarkasti lasketuin ja suunnitelluin kalorein, syön riisiä, jasmiiniriisiä, koska silloin määrät ovat siedettävämmät. Riisin sekaan laitan vehnälesettä, arvatkaapas miksi? No tulee suurempi annos ;), ja taitaa siinä olla kuitujakin.

Entäs rasvat. Henkilökohtaisesti en koe mielekkäänä näin dieetillä ottaa yhtään rakasta kilokaloriani esimerkiksi oliiviöljystä, enkä kyllä ottanut aikaisemmin plussa kaloreillakaan. Ainut öljy jota dieetillä tulee vedettyä on kalaöljy (joka sekin menee nykyään Eiseltin  kapseleina) sekä kookos -"ihmeöljyä" menee ruokalusikallinen päivittäin (esimerkiksi itsetehtyjen ranskalaisten seassa). Alkudieetin söin pähkinöitä. Koska cashew pähkinät ovat varmasti kaikkien muidenkin mielestä erittäin pahanmakuinen elintarvike, eikä niitä voisi kuvitellakkaan syövänsä esimerkiksi kiloa yhdeltä istumalta (!!), niin päätin jossakin vaiheessa vaihtaa rakkaat cashewt avokadoon. Ja taas tullaan määrään, eli muutaman hassun pähkinä kikkaran kaloreilla saa jo hieman enemmän avokadoa, eikä se ole ihan niin addiktoivaa kuin cashewt. Sekin on saattanut tässä blogissa tulla julkisuuteen, että mielestäni kahvi on ihan O.K. tavaraa, joten aamukahvin sekaan olen jo pidemmän aikaa pistänyt luomukermaa, taivaallista kuvailisi tuota kahvihetkeä  melkoisen osuvasti. Kahviin kun päästiin niin mainittakoon, vielä kerran kun on aiemminkin mainittu, että päivän kahvihetkiä voi entisestään parantaa sekoittamalla kahvinpurujen sekaan kanelia ja/tai kardemummaa, toimiiiiiii.


Proteiinit. Näissäkin voi kikkailan taas kerran sillä määrällä. Hyvät naiset ja herrat, ottakaamme käyttöömme edullisen ystävämme kananmunan valkuaisen, ja tukkikaamme keittiöidemme viemärit laskemalla niistä alas yhden jos toisenkin keltuaisen päivittäin, talonmies kiittää. Alkudieetillä, ja melko pitkäänkin söin kokonaisia kananmunia (luomuina), mutta kun kaloreita hivuutettiin alaspäin katsoin mielekkäämmäksi siirtyä valkuaisiin. Aamuisin syön 7% jauhelihasta valmistetun pihvin johon sotken sekaan 10g vehnälesettä. Sitten yhdellä aterialla syön kalkkunaa, ja yhdellä katkarapuja. Kahdelle aterialle jää sitten niitä ylistämiäni valkuaisia, ja ainoastaan palautusjuomassa ja ns. "pre-workout" aterialla käytän proteiinijauhoa. Raejuustonkin määrä on vähentynyt tässä viikkojen varrella, oikeastaan enää lepopäivinä ja tankkauspäivänä on ateriat jolla raejuustoa käytän.

Kaikki ruuat (ja palkkarit) tulee myös suolattua melkoisen tehokkaasti tällä hetkellä, itse olen siirtynyt ns. pinkkiin suolaan uskotellen sen olevan sieltä terveellisimmästä päästä, ja kai siitäkin joku pdf-tiedostollinen tutkimustietoa löytyisi..

-E

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka kauan dieetti vielä kestää ja mikä tulee dieetin kokonaiskestoksi?

Tsemppiä välidieetille!

Jonna1983 kirjoitti...

Olipahan kerrassaan hyvä postaus! Tästä sainkin sit hyviä vinkkejä omaa dieettiin, tänks ;)

emr kirjoitti...

Dieetti itse asiassa loppui maanantaina ja kokonaiskestoksi tuli siis se 15 viikkoa :).

Jonna: No hyvä että tuli käyttökelpoisia idiksiä! ;)