Girls just wanna have life, laugh, and yes, muscles.

lauantai 29. toukokuuta 2010

290510

Moi!
Eipä ole ollut mitenkään hohdokas viikko, tai siis olen stressannut liikaa itselleni loppujenlopuksi mitättömistä asioista, kadottanut fokuksen liian monesti ja en ole osannut tarttua oikein mihinkään asiaan kunnolla, vaan ns.negatiivinen hössötys on vienyt mennessään, Liikaa... Mutta nyt on lauantai-ilta, mulla on ollut kiva päivä, mieli on vähän virkistynyt ja rauhoittunut. Eli jospa se rasvakin pääsisi palamaan. :)

Eilen vitkuttelin viimeiseen saakka lihashuollon kanssa, jonka olin päättänyt jo aamulla suorittavani iltasella. Loppujen lopuksi piiskuroin itseni putkirullan päälle. Ja arvatkaa kannattiko, kyllä. Uni oli taas selkeästi sikeämpää, joka tosin saattaa johtua myös siitä että nukuin normaalia myöhempään, eli kello kuuteen, sekä siitä että olin henkisesti relampi koska tiesin viikonlopun koittaneen.

Olen pohtinut saanko viikolla tarpeeksi ns. REM-unta, koska käsittääkseni ko. univaihe alkaa vasta kello 4.00 aamuyöllä. Mutta tuleeko rem-vaihe nopeammin jos menee nukkumaan aikaisemmin, ja täten nukkuu kuitenkin sen 8h, esimerkiksi 20.00-04.00? Loogisen ajattelun mukaan uni koostuisi enemminkin ns. sykleistä ja tärkeämpää olisi riittävä tuntimäärä unta, kuin se että nukkuun juuri kello 22.00-06.00. Josta sitten taas voidaan mennä siihen, miten tämä "meidän" hieno kehittynyt yhteiskunnan toimintamalli (takokaa rahaa kellon ympäri) on tuhonnut ns. alkuihmisen rytmiä.. nää on varmasti ihan blonditason pohdintoja, mutta jos jollakulla lukijalla on oikeaa tietoa unirytmistä niin olen superonnellinen jos jaat sen kanssani, eli kommenttia tulemaan ;)

-E

PS. Olen sanaton, siitä ideaa syksyn kisa-asuihin....?!!! :D Olisin voinut linkittää puolet noista punnituskuvista, ei hitto mitä asuja! toivottavasti omat osuu paremmin nappiin tulevaisuudessa... :)

Uppoo kovaa tää biisi! Jännä sämpläys..

4 kommenttia:

Ninnu kirjoitti...

Mä muistelisin, että oon joskus lukenut että se ns. kellon aika ei REM-uneen vaipumisessa vaikuta, vaan unen määrä. Ja toisaalta jos sitä alkaa miettimään, niin tietääkö keho/aivot muka millon kello on neljä ja vaipuu rem-uneen...ihan tässä aloin pohtimaan. :) Itsehän sä (mieli) tiedostat mitä kello on,(katsomalla kelloa) mutta ei kroppa sitä tiedä...
Tää olis ihan tää mun johtopäätös :)

emr kirjoitti...

Mmmm kaiken logiikan mukaan se on just noin! :) ja varmaan se oma sopiva rytmi vaikuttaa myös univaiheiden kellonaikoihin, henk.koht. tasolla.
Mutta mietin sitten sitä asianhaarana että olen lukenut ettei esim. yötyöhön oikeastaan voi koskaan sopeutua koska se on ns. luonnoton rytmi ihmiselle.. Tulipa sekava "vastaus" multa :)

Riinu kirjoitti...

Joo, ei REM-uneen vaikuta mitenkään kellonaika... REM-vaiheessa nähdään unia ja ollaan aivan lötkönpötkön rentoja (aivot aktivoituu kyllä), ns REM-vaihe tulee noin puolentoista tunnin sykleissä (kevyt uni-syvä uni-REM...kevyt-syvä-REM jne jne).. jos REM-vaiheessa herää/herätetään yleensä muistaa näkemänsä unen :)
Nukkumisen tarve on yksilöllistä, päivän rasitukset (kunnon punttitouhu) lisää unentarvetta- nukkuessahan kroppa "korjaa" itseään...
Unen laatu (paljon syväuni ja REM jaksoja)on paljon tärkeämpi kuin unen pituus...
...sellasta :)

emr kirjoitti...

Kiitti kommentista;) nyt oon jo vakuuttunut että saan REM unta ja voin unohtaa tuon stressin osa-alueen, hahah joskus sitä kykenee niinkun panikoimaan jokaisesta "pikku" jutusta :D toiv. tää viikko hieman rennommin;)