Girls just wanna have life, laugh, and yes, muscles.

lauantai 10. heinäkuuta 2010

Kun keho ja mieli ei kohtaa

Lauantai-ilta on mainiointa aikaa kirjoittaa blogia... silloin kun sitä aikaa tuntuu olevan. Parempi sekin kun ei mitään:)

Mieli ja kroppa ei todellakaan kulje aina käsi kädessä ja kropan reagointi esimerkiksi näihin helteisiin, stressiin, väsymykseen, liialliseen liikuntaan, lihashuollon vähyyteen yms yms. (loputon lista) on silmin nähtävissä. Kun kroppa ei toimi halutulla tavalla, vaikuttaa se mieleen. Liiankin paljon. Tällä viikolla tosiaan on pääkoppa ollut koetuksella kun kroppa ja erityisesti jalat ovat keränneet tuhottoman määrän nestettä. ilmeisesti edellä mainituista syistä johtuen. Kun kunto huononee silmissä, alkaa miettiä erilaisia syitä tuolle muutokselle. Ja läskiähän se muutama kilo on, mitkä kroppaan on kertynyt muutamassa päivässä. Näinhän se menee: liikunnana lisääminen+ kalorien laskeminen= läskin kertyminen. Tää yhtälö on suoraan pitkän matematiinkan kirjasta..haastavaa.

Alkuviikon nesteisyys vain lisääntyi loppuviikkoa kohden kun palasin töihin..jalkojen päälle. Jalat muistuttivat päivän päätteeksi mäntytukkeja ja nilkat turposivat kolminkertaisiksi. Hyvänlaatuista turvotusta!??! niinhän se taitaa olla, nesteet suojaa niveliä ja lihaksia, mutta rajansa kaikella!:D Erityisesti söi mieltä se, että mulle sanottiin mummoilla olevan vastaavanlaisia ongelmia näillä helteillä...mitä?!?!??!xD tukisukat siis jalkoihin ja menoks. Suonikohtuja odotellessa:D
Kevyestä viikostakaan ei ole kuin parisen viikkoa, joten en uskonut kroppani olevan väsynyt.. Kevennyksestä päätti puolestani kyllä joku muu, mutta hyvä niin. Treenin ja levon suhteen kun ei taida aina olla mulla järki mukana. Enemmän kun ei ole aina enemmän..tai siis se vähän riippuu..:D

Nyt on keho pikkusen paremmassa kunnossa ja toivo jonkinlaiseen kuntoon pääsemisestä on taas olemassa. Pienistä (mut toisille suurista) asioista välillä taitaa toi pääkopan kasassa pysyminen olla kiinni. Onneks on kuitenkin tukia ja turvia, ettei tarvii yksinään pohtia ihan jokaista ongelmaa:)

Nyt en syvällisemmin jaksa asiaa puida koska nyt on aika mennä nukkumaan. Unikin tekis kuulemma ihmeitä nesteille...Elikä unta palloon..ehkä katson kuitenkin jakson muumeja ja nosta jalat hetkeks ylös sitä ennen.



*M*- niin kuin Mummo

3 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Heippa Maarit!

Ja kiva, kun jaksoit kirjoittaa haastavasta (lievästi sanottuna!) tilanteesta ja viikosta huolimatta! Noin se juuri menee eli keho ja mieli eivät aina ole samaa mieltä tai ehkä mieli vain yrittää olla kuuntelematta kehoa. Tai joku typerä ulkopuolinen meihin istutettu ajatusmaailma käskee meidän vain toimia kuin kone ja sit me blokataan kehon viestit. Ja sit ollaankin hirveässä ristiriidassa. Yleensä keho laittaa lisää vettä myllyyn, kun sitä on tarpeeksi kauan kuuntelematta. Ja sulla on nyt ilmeisesti käynyt kirjaimellisesti niin, että vettä (tai siis nestettä) on kertynyt.. Mut hieno juttu, että jaksat olla positiivinen ja tilanne alkaa helpottamaan. Se stressaaminen nesteistä kun ei niitä ainakaan vähennä... Mut usko pois, tiedän hyvin miten vaikeaa on olla stressaamatta.

Hirmuisesti tsemppiä dieettiin ja treeneihin ja tottakai elämään muutenkin. Mä oon hengessä mukana täysillä ja kyllä sä loistavan kunnon saavutat! Ei sillä että et jo nyt olisi hyvässä kunnossa...

Satu <3

emr kirjoitti...

^Ihana kommentti, satu semppari ;)!

map kirjoitti...

Voi vitsi!!!<3 Kiitos kovasti kommentista ja tsempistä:)