Girls just wanna have life, laugh, and yes, muscles.

perjantai 9. heinäkuuta 2010

090710

Tarpeellinen yhteiskunnan jäsen?

Ensimmäiset vapaus ahdistukset on koettu, kyllä. ai on ollut tylsää (haha siitäs sai!)? ei todellakaan, en edes tunne käsitettä tekemisen puute. Salakavalasti, "mielen laiskistuessa" pääsee kalvamaan mieleen tiukan pula-ajalta peräisin oleva käsite karusta "todellisuudesta" joka odottaa aina nurkan takana. Juokseehan kerrankin vapaaksi päässyt hevonenkin takaisin turvalliseen talliinsa, huono esimerkki mutta saitte pointin. Edelleen jossakin oman takaraivon junttilassa on sellainen (onneksi nykyään pienenpieni) että aika "pitäisi" pilkkoa tiettyihin osioihin päivän aikana: Työ, harrastukset, puoli tuntia vapaa-aikaa, nukkuminen. Viikko ja viikonloppu. Työvuosi ja kesäloma.

Eihän tuollaiset fiilikset mitenkään yllättämään päässeet, nyt vaan pitää työstää työstää ja työstää, mieltä, siis kropan ohella! En kadu päätöstäni, riskin ottamista, todellakaan, puran vain hieman mieltäni niin ajatus kulkee taas entistä kirkkaammin, toivottavasti sullakin. ;)

Onneksi eilen illalla klikkasin auki Quinoaa! nimisen blogin jonne oli ilmestynyt teksti otsikolla vaihtoehtoelämää, kuin tilauksesta, kyllä mieli taas rauhoittui. Tällä hetkellä muuten luen kirjaa 10 ajatusta ajasta, jossa käsitellään samoja ajatuksia mm. yhteiskunnassa tapahtuvasta evoluutiosta, siitä ettei nuorten pidäkkään enää elää niitä samoja polkuja kuin vanhempiensa ja heidän vanhempien; meidän ei tarvitse enää hyväksyä ajatusmalleja työnteosta ja käsitteitä hyödyllisen kansalaisen mallista. Toinen kirja jonka sain eilen vihdoin päätökseen (niin, kirjat pitää lukea Nopeasti nopeammin nopeammin!?!) oli Platonin harmonisen mielen etiikka (kirjoittanut Juhani Pietarinen), jossa käsiteltiin mm. kolme eri ihmistyyppiä, varsinkin kuvaus epityymisestä ihmisestä oli mielenkiintoinen; osalle täydelliseen tyytyväisyyteen omasta elämästä riittää ajatus tienaamisen ja omaisuuden kasvattamisen mahdollisuudesta; "tuotantoelämään kuuluvat luonnostaan epityymiset luonteet, ihmiset, jotka saavat riittävän tyydytyksen rahan ja aineellisten hyödykkeiden hankkimisesta. Platonille muodostui omien kokemusten pohjalta vakaa käsitys, että kaikissa yhteiskunnissa epityymiset ihmiset muodostavat enemmistön".

Kirjassa 10 ajatusta ajasta (jonka on muuten kirjoittanut Bodil Jönsson) myös käsitellään, tai oikeastaan kirja pohjautunee siihen (en vielä osaa varmasti sanoa koska se on minulla kesken) että ajatuksille ja muutoksille pitää antaa aikaa, ja hyväksyä mm. muutoksen aiheuttaman "välitilan" tuska, joka koituu juuri näistä välivaiheista ja siitä että odottaa muutoksen tapahtumia ja kieriskelee ajatuksissaan päivät pitkät, kliseisesti siis; Kaikki Ajallaan... Loppuun vielä juhannusviikolta kuva, oon ollut laiskana itseni kuvaamisessa, kaikki ajallaan hhehe..

Treenatakkin olen ehtinyt kaiken tämän ajattelun lomassa, ja koitan mahdollisimman hyvin pitää ne erossa toisistaan. Tänään oli kahden jumpan päivä, aamulla punttia työntäville yläkropan lihaksille ja iltapäivästä taas ihmisten hauskuutusta yläkroppa+keskivartalo kuntopiirin muodossa. Lisääntynyt pyöräily on selkeästi vetänyt lonkankoukistajia jumiin (tai koneella istuminen!?), sellainen potkupyörä olis hauska, ja cruiserista haaveilen...

-E niinkui Emma!

1 kommentti:

map kirjoitti...

Varsin mukavaa luettavaa taas:) Ajattelet, olet siis ihminen ;D