Girls just wanna have life, laugh, and yes, muscles.

tiistai 24. elokuuta 2010

I'm on "Almost every f***** food works" -diet

Salitreeni, kävelylenkki ja sen päälle LPG hoito, jesh. Eilinen päivä meni totaalisessa koomassa, ja tämä onkin ollut hieman parempi, vasta illan käppäilylenkillä iski vähän väsy. Sunnuntain mega-alhaiset kalorit verottaa aina tuota maanantaita, ja siinä oleva jostain syystä angstia tuottava kuntopiiri, tai ehkä ne on vaan ne Sunnuntain kalorit jotka sen angstin aiheuttaa, ja lepopäivän tuottama mukavuudenhaluisuus. ;) Alkuviikon olen saanut "taistella" nukkumaanmenon kanssa, nimittäin olisin valmis sänkyyn jo kello 19 ja uni tulisi, mutta tiedän ettei unta riitä silloin ihan kuuteen saakka aamulla, joten pitää yrittää venyttää noin puoli yhdeksän kulmille. Empä todella valita niin kauan kuin ongelma on noin päin, hyvä että uni tulee ja sitä riittää suht monta tuntiakin, useimmiten... ja nyt kun päästin tän suustani niin valvon koko ensi yön!

Tämä laji ja siihen liittyvät dieettaamismetodit ovat ihan omia uskontojaan, kaikki painonpudotusdieetit tottakai toimii kunhan ne perustuu siihen yksinkertaiseen "syö vähemmän kuin kulutat" kaavaan, so simple. Ajatuksia herättää ruokavaliot, joissa jokin ruoka-aine on kielletty, sen kummempia perustelematta, siis näitä "six foods that works Amen" juttuja. Aika useilla on ruokavalio jossa ei suositella, toisinsanoen kielletään punaisen lihan syöminen kokonaan prepatessa fysiikkalajissa kilpalavalle. En tiedä miten paljon valmentajat tekevät taustatyötä vaikkapa kilpailijan ruuansulatuksesta ennen tätä kieltoa, toki on ymmärrettävää ettei esimerkiksi vatsan totaalinen jumitus välttämättä vie kenenkään kuntoa eteenpäin, mutta veikkaan että tuokin ongelma poistuisi kun muutama muu asia hoidettaisi kuntoon, vaikkapa ne vatsahapot, huonossa kunnossa oleva ruuansulatus ei varmasti ihan kevyesti pilko punaista lihaa, ihan ymmärrettävää. Olisi mielenkiintoista tietää mitkä ne perustelut ovat vaikkapa punaisen lihan dissaamiselle? Oikeasti mua kiinnostaa, ilman mitään kettuilua.
Pari ihan maalaisjärjellä pääteltyä hyötyä kisakiristelijälle punaisesta lihasta:
- Hidas sulavuus ---> kylläisyys pidempään, ruuansulatus joutuu kovemmin töihin, ja ehkä kroppa kuluttaa muutaman kalorin ekstraa!
- Ne hirmuiset kolesterolit nostaa testosteronin tuotantoa, ihan kiva juttu lihasta haluavalle tai sen säästämisen maksimoimiseksi. Onhan sillä testosteronilla monta muutakin positiivista vaikutusta kroppaan ja mieleen vaikkei lihaksista niin välittäisikään.

(Toivottavasti kaikki tähän mennessä jo tietävät ettei se tyydyttynyt rasva tee meistä lihavia ja sydänsairaita?!)

Jos siis et saa dieetilläsi syystä tai kolmannesta syödä punaista lihaa, syö edes valkuaislettuja/pannukakkuja! Kehun nyt hieman itseäni, mutta joka aamuinen ja päiväinen rutiini on tehnyt musta aikamoisen prötein pancace masterin! Täällähän on ollut ohje aiemminkin noihin lättyihin, mutta tässä tulee ohje uusimpaan master piissiini parilla varioimis-mahdollisuudella:
- Valkuaisia ruokavaliosi mukaan (mulla nyt esim 330 g satsissa)
- Quinoa-jauhoa (10 g) (joskus onnistuin jonkun sosekeiton pilaamaan tuolla jauholla ja siitä lähtien oli kammo, no näihin lettuihin ainaskin käy mitä parhaiten)
- Pellavarouhetta (10 g), jos sydän antaa poiketa paleo uskonnon tieltä, niin vehnälesettä (20 g)
- Ruokasoodaa ripaus, ja mausteita!
- Paistamiseen  noin 5 g kookosöljyä (mikään muu rasva ei käy muistakaa Se! winkwink)
- Letun täytteeksi sopii loistokkaasti avokadomössö, juusto.. ja hiilareista nautiskelevat sitten oman maun mukaan marjaa, banskua jne!

Kuvan mukaisesti voi tehdä muutaman ohuemmat lätyn tai yhden pannukakkumaisemman, itse oon nyt toteuttanut jälkimmäistä lähiaikoina.

Paistamisessa olennaisinta on antaa ekan puolen paistua kunnolla että kääntäminen onnistuu, sitten kaikella rauhallisuudella (kumarrat kohti buddha patsastasi ja) alat varovasti irrotella reunoja ja sitten loisteliaalla paistinlastatyöskentelyllä ja toisen käden ilmiömäisellä pannua kallistavalla avustusliikkellä käännät letun toisinpäin!

Aamua odotellessa, Emma kuittaa.

2 kommenttia:

Kaisa Jaakkola kirjoitti...

On se mainio :D

Go girl!!

Elina kirjoitti...

Huippukirjoitus jälleen - hienoa Emma!