Girls just wanna have life, laugh, and yes, muscles.

perjantai 27. elokuuta 2010

Lipomasaaaaaaas'

LeFysioteam tarjoaa meidän blogin lukijoille LPG -rullausta edukkaaseen hintaa, eli onneksi olkoon olet tehnyt viisaan valinnan kun luet meidän turinoita, ja nyt mars mars rullattavaksi! Toimipiste sijaitsee Helsingin Kalliossa, ihan kirjaston vieressä, et voi missata. (Aikoja voit tiedustella numerosta 0504370944).Pääsin taannoin mallin hommiin LPG-koulutukseen, ja sain sitten itsekkin siis varsin kattavan nelituntisen tietoiskun ko. hoitomuodosta! Itse olen LPG:tä hyödyntänyt (aina kun lompakko on sallinut, amatööriurheilijat!!) ihan samaan tarkoitukseen kuin hierontaa käytetään; eli lihaskudosten availuun, palautumiseen, aineenvaihdunnan tehostamiseen (palautuminen, imeytyminen..) ynnä muuhun, lihasten/kropan erilaisilla käsittelyillä, kuten tällä LPG hoidollakin, on varmastikkin noin sata tuhatta Positiivista vaikutusta kehoon ja mieleen, you name it!

Nyt kun rasvaa karistellaan eli ollaan kisadieetillä eli laihiksella, niin LPG:ssä on tietysti ne esteettisetkin hoitotulokset (rasvakudokset hajottaminen ja ihan yks.kert. verenkierron ja kuona-aineiden liikkeelle lähtö, tapahtuu toki ihan perinteisessä hieronnassakin..) Esteettiset hoitomahdollisuudet LPG:ssä ovatkin yleisesti tunnetumpia kuin sporttipuolen hoidot, onhan se paljon media-seksikkäämpää taistella appelsiini-ihoa kuin kovettuneita lihaskudoksia vastaan, ja ennen kaikkea yleisempää. LPG vaikuttaa eri tavoilla laskimoihin, kiihdyttäen verenkiertoa sydämmeen joka sitten auttaa mm. turvotukseen, rasvakudoksen toiminnan kiihdyttämiseen ja ravintoaineiden kuljetukseen kudoksissa. Kiintoisia pointteja vaikkapa meille jotka on "laihiksella", ja mikseipä off-seasonia viettäville urheilijoille..

Alla videota hoidosta, jos olette ihan ulalla että mikä kumman LPG!? Moni urheiluhuippu on todennut LPG:n varsin toimivaksi jutuksi, onhan se älyttömän monipuolinen hoitomuoto.Miten tuo imurullaus sitten eroaa siitä perinteisestä runnomisesta, eli hieronnasta? Tähän toki osaa vastata kattavammin asiansa osaava LPG-"terapeutti", mutta kerron muutaman asian joka omaan tietopankkiin on karttunut. Yksinkertaistettuna LPG:llä on kudoksellinen+aineenvaihdunnallinenn+hermostollinen vaikutus. Yksi suuri eroavuus hierontaan on se, että kun hierottaessa lihasta painetaan "alaspäin" luuta vasten, alipaineella toimiva LPG- "hökötys" nostaa kudosta ylöspäin --> vähemmän kipua (jos on tosi junturassa/tulehtunut kudos jota ei esim. hieromalla edes pystyisi käsittelemään), ja mahdollisesti kiipelissä olevat hermot ym. pääsevät näin vapautumaan tehokkaammin, miettikääpä mielessänne, melko yksinkertaista. LPG:llä siis voidaan alkaa hoitaa vamma-aluetta jo tosi pian onnettomuuden (esim. revähdys. puujalka) jälkeen!

Suora lainaus vielä AlasetImportin sivuilta: "Urheiluvamman paraneminen nopeutuu huomattavasti, kun paikallishoito vamma- alueelle aloitetaan mahdollisimman nopeasti vamman syntymisen jälkeen. Turvotus vähenee, kipu lievittyy ja arpikudoksen syntymistä ehkäistään. Revähdysvamman on todettu parantuneen jopa 9 vuorokauden kuluessa LPG hoitojen avulla. LPG hoitoa käytetään myös valmistavana hoitona ennen suoritusta, esim. vanhalle arpikudosalueelle muutaman minuutin hoito ennen suoritusta valmistaa lihaksia ja ennaltaehkäisee uuden vamman syntyä. "

Hoitoa siis voidaan antaa juuri urheilijan tarvitsemaan paikkaan (esim. vamma-alueelle) tai kokonaisvaltaisemmin vaikkapa juuri palauttavana/avaavana/venyttävänä hoitona. Kouluttaja kertoi myös että LPG:tä käytetään ennen urheilusuorituksia, alkulämmittelyn tapaan (jos tuollaiseen hienouteen siis on mahdollisuus, heh). Käsittelyä voidaan antaa moniin eri suuntiin, erilaisilla liikeradoilla, eri tehokkuuksilla ja erilaisilla hoitopäillä. Hoitaja tehostaa koneen vaikutuksia omilla käsillään, noin puolet duunista tekee kone, ja loput hoitaja, siksi urheilijan ei ehkä kannata LPG-hoitoja ottaa siellä "Day Spa":ssa kosmetologin tekemänä, vaan vaikkapa LPG konetta hyödyntävän fyssarin/hierojan tekemänä.

Unohtamatta sitä hoidon rentouttavaa vaikutusta... :) Kaikilla kehonhuolto operaatioilla on toki positiivisia vaikutuksia, mutta LPG on aika mielenkiintoinen systeemi, kannattaa ehdottomast käydä ainakin kokeilemassa!

2 kommenttia:

Tytti kirjoitti...

Sattuipas sopivasti. Eilen luin tämän sun postauksen ja tänään kun menin treenaamaan, oli salilla terapeutti tekemässä LPG-näytehoitoja. Hoiti noin 10min mun monta kuukautta kipeänä ollutta reiden kohtaa ja yhtäkkiä kipu vaan hävisi. Ihan ihmeellistä :). Nyt ei ole minkäänlaista tuntemusta tuossa kohdassa. Olin niin vaikuttunut, että meinaan mennä hoidattamaan tämän ryppyisen mahanahkani tuonne vielä tänä syksynä. Auttaa kuulemma myös löysään nahkaan yms. Kiitti Emma kun kirjoitit tästä, muuten en olisi varmaankaan rohjennut kokeilemaan :)

emr kirjoitti...

Loistavaa!! Tuolla on Niin monta vaikutusaluetta edes murto-osaa niistä oli vaikea muistaa, enkä varmasti puoliakaan niistä edes tiedä :)! Eli tässä just loisto esimerkki siitä monipuolisuudesta :) eikös ole kätevääkin kun sama hoitaja voi sitten auttaa moneen ongelmaan, säästyy enempi aika treenaamiseen ;)!