Girls just wanna have life, laugh, and yes, muscles.

sunnuntai 8. elokuuta 2010

Kaikki lähtee kehosta!


Kesä jatkuu kelien puolesta edelleen, mutta jos se määritellään jollakin muulla tavalla, alkaa kesä ainakin töiden puolesta olemaan omalta osaltani takana päin.. loppu viikosta paluu Savon sydämeen (onko näin?) edessä.. Kaipuu toisiin maisemiin on jo kova vaikka keväällä odotinkin, että pääsen keskisttymään ainoastaan dieettiin. No sinänsä odotukset täyttyivät, olen tosiaankin keskittynyt vain tähän projektiin, itseeni, liikaakin varmaan..No ensimmäistä kertaa tosin olen tässä tilanteessa, mikä on varmaan yksi painavemmista syistä tähän erakkomaiseen kesään. Kesän aikana olen oppinut yhtä sun toista ruokavaliosta ja kehon toiminnasta kokemuksen kautta ja ottamalla asioista selvää. Kesäloma on siis vierähtänytkin toisenlaisessa koulussa, koulussa kuitenkin. Dieetti opettaa paljon ja kehon reakointi erilaisiin ruoka-aineisiin, mielentilaan ja ympäristöön on helposti huomattavissa. Kropan happamuus tai lähinnä siitä eroon pääseminen on ollut yksi mielenkiintoisimmista aiheista, joista olen kesä aikana saanut edes hiukan tietoa sisäistettyä. Tämä on siis vain yksi esimerkki, mutta jokseenkin sitä on niin utelias ja kiinnostunut ihminen, ettei ajatus "teen vaan vaikka en asiasta mitään tiedäkään" oikein sovi. No kaipa meitä kaikkia oma keho kiinnostaa:) minäminäminä... Tarkoitin tuolla kesän toisenlaisesta koulusta sitä kun keväällä oikeasti vain odotti, ettei tarvii ajatella koko kesänä yhtään mitään. Nyt jälkeenpäin mietittynä tuntuu, ettei muuta olekaan tehnyt kuin ajatustyötä..välillä yötäpäivää.. Pään sisällä pyörii ja myllertää paljon vaikka silmät saattavat tuijottaa tyhjää.. Se johtuu jostain ihan muusta;D Tässä muutama vinkki, kuinka yksinkertaisesti kehon omaa emäs-happo tasapainoa voi korjata. Asiaan liittyy paljon muutakin ja moni on varmasti tietoinen, minuakin enemmän, tästä asiasta mutta vähän ummikoimmille muutama tärppi:)


*käytä virheitä kasviksia kuten parsaa, kurkkua, lehtikaalia ja muita kasviksia mainitakseni sipuli ja tomaatti ovat myös hyviä vaihtoehtoja.

*Juo viherjauhetta esim. aamulla (ruokasoodan kanssa ihanteellinen) ja palautusjuoman yhteydessä. Viherjauheista ehdoton suosikkini on Emerald balance, maistuu mielettömän hyvälle! Mutta jos sitä ei ole saatavilla on esimerkiksi erilaiset oraatkin (esim ohranoras) hyviä ph-tasapainottajia ja suht edullisia purnukoita.

*Sekoita veteen ruokasoodaa tai emästippoja (ruokasooda tosi edullinen vaihtoehto). Juo esim aamulla ja ennen treeniä.


*Käytä emäksisisä viljoja kuten tattaria, Spelttiä (omaa käyttökokemusta ei otästä ole) tai kvinoaa (tämä on ihan sairaan hyvää)


*rouhi veteesi sitruunan, limen tai greipin kuorta tai leikkaa niiden lohkoja


*Kurpitsansiemenet ovat hyvin emäksistä tavaraa, suosi siis ni
itä ennemmin kuin maapähkinöitä!!!!

*Vältä keinotekoisia makeutusaineita ja valkoista sokeria. Jos makeutta kuitenkin kaipaa on esim stevia hyvä makeuttaja, sillä se ei happamoita kroppaasi


Ohjeita olisi lisää vaikka kuinka paljon, mutta niitä toki saa jos kaipaa. Ottamalla asiasta ennemmän selvää, huomaa asian todellisen laajuuden, mutta se on oikeasti mielenkiintoista. Olen ainakin päässyt kesän aikana hyvin kehon kuona-aineista eroon. Tiedän, että dieetillä painoa tippuu muutenkin ja rasvaa pitäisikin palaa siinä mukana, mutta vielä tässä vaiheessa dieettiä olen saanut syödä suht suuria kalorimääriä ja liikuntaakaan ei ole älyttömiä määriä. Tämäkin kai jokseenkin kertoo siitä, että kroppa toimii ja käyttää saamansa ravinnon tehokkaasti hyödyksi! Toivottavasti sama peli jatkuu...*koputtaa puuta....taukoamatta*

Muihinkin juttuihin on on tullut selvyyttä kesän aikana..mm. aikaisemmin mainittu Ayurveda kiinnostaa paljon. Töiden ja treenien ohella ei ole kauheasti ehtinyt ottaa asiasa selvää, sillä muutaman testin ja muutaman tunnin lukemisesta aihetta koskien ei riitä edes mainitsemisen arvoiseksi suoritukseksi. On se sen verran laaja ja monitahoinen juttu, mutta pienin paloin siihen tutustun. Kyse on kuitenkin elämäntavasta, ei vaan ruokavaliosta. Ja tää tutkija hermostuu liiallisesta tiedon määrästä, varsinkin jos se tulee kerralla :D Tänään sen viimeksi totesin kun syvennyin lukemaan taas quinoaa-blogia.

Loppuun maukas ph-tasapainoon auttava teen ohje, mikä on hyvin yksinkertainen valmistaa ja maistuu hyvälle. Olen huomannut,että asiat on mukavempi aloittaa HYVIN yksinkertaisilla jutuilla..eikö?:)

Inkivääri-sitruuna teen ohje:
'
1 (peukalonpäänkokoinen) pala tuoretta, kuorittua inkivääriä
1 kanelitikku
Puolikkaan sitruunan kuori
2 L kiehuvaa vettä (jos oikein hifistelee niin lähdevesi on raanavettä parempi vaihtoehto)
1-2 sitruunann mehua (dieettaajan täytyy laskea:( )
Steviaa (maun mukaan), tämä tosin tuo vain makeutta eli jos tuotetta ei ole, juoma ei vaan ole tuolloin kovin makea

Tuosta Steviasta vielä. Eli purnukka on kertaostolla melko arvokas (visiin 17 euron kieppeillä) , mutta jauhe on ilmeisesti hieman halvempaa. Tämä tuote on kuitenkin erittäin riittoisaa.. Ja siihen oman kehon ja mielen tasapainoonhan kannattaa satsata. Silloin kun kaikki vaan sujuu paremmin kun voi hyvin!:)

Emman kanssa oli puhetta viime Helsingin visiitillä siitä, kuinka paljon asiat ovat muuttuneet vuoden aikana. Tietoisuus mm. ravinnosta on kasvanut huimasti. On jokseenkin hienoa huomata, että sitä ihan oikeasti kehittää itseään, tiedostamattaankin, näinkin paljon ja vielä vapaaehtoisesti:) Emmallahan tosin tietoisuus kasvaa tuolta saralta vielä roimasti päästessään mukaan aiemmin mainitulle kurssille. Paljon onnea siitä vielä!

Jahas, sitä on trancea kuunneltu taas sen verran, että riittää puhtia salille asti!


Ps. Jos olen syksyllä löysässä kunnossa syytän siitä noita ruokavaakojani, joita omistan kaksi. Molemmat ihan paskoja. Mikään ei joko paina mitään (toisaalta kätevää;)) tai sitten se punnittavan paino vaihtelee satoja grammoja. Kätevää. Nyt kävin täkäläisen dieettitoverin kanssa hakemassa kolmannen muiden jatkoksi. Vaa´alla myönnetty 15 vuoden takuu takaa mulle varmasti parit ruokapunnitukset jatkossakin. Päivän flow-tila täyttyi kun sain uuden, TOIMIVAN, vaa´an keittiöön ;D


*M*

3 kommenttia:

Jonna1983 kirjoitti...

Saat sit muakin opastaa noissa ruokajutuissa :) Jos vaan jossakin vaiheessa aika liikenee!

Satu kirjoitti...

Heippa!

Tossa postauksessa oli niin paljon asiaa, että en oikein tiedä mitä kommentoida... No, ENSINNÄKIN ekassa kuvassa on erittäin hyvännäköinen ja hyvin kiristynyt CBB-kisaaja:) Hyvä Maarit! Ja toiseksi toi kaikki asia ruoasta; se on matka, jossa ei pääse koskaan perille, mutta tärkeintä onkin matkalla olo. Ja "sivuvaikutukset" ovat loistavia! Itse olen vielä pahasti jäljessä sua ja Emmaa tossa ravintotieteen ihmeellisessä maailmassa, mutta kyllä sitä yllättävän paljon voi oppia ja parantaa elämäänsä ja elintapojaan lyhyessäkin ajassa! Ja niin kroppa kuin psyykekin kiittää! Mulla tosin viime aikoina noi lääkkeet ovat vähän sekoittaneet pakkaa ja onkin vaikea sanoa mikä johtuu lääkkeistä ja mikä ruokavaliosta. Niin hyvät kuin huonotkin asiat. Tai ehkä kaikki on vaan kiinni asioiden yhteisvaikutuksesta, ihminenhän kun ei suinkaan ole kokonaisuus....

Olet kyllä ansainnut hatunnoston tekemällä töitä ja treenaamalla koko kesän kuin härkä ja syömällä kuin lintu, tai jotain sinne päin...

Go for it, Maarit!

map kirjoitti...

Kyllä täältä joskus näitä vähän asiaa sisältäviä postauksia tulee kun on aikaa:)

Olen sanaton Satu sun kommentista. Tosi kiva kommentti ja tää kiittä ja kumartaa....syvään..tosin nyt täytyy harjoitella niiausta kun se on naisellisempaa..lavallakin:) sitä ei itse edes ymmärrä paljon sitä hommia päällekkäin tekeekään..itse kun vaatii itseltään aina enemmän ja enemmän..mistä lie sellainen ominaisuus juurtunutkin tonne pääkoppaan.. Mutta on kiva kuulla että asia todella kiinnostaa muitakin eikä takaisin heitetä vain "noi on taas noita höpöhöpö juttuja"-tyylisiä kommentteja.
Joskus yläasteella kuulemani sanonta "jos haluat oppia, opeta se muille" toimii mielestäni edelleen oivana oppimiskeinona:) Vielä on tosin paaaaljon opittavaa, mutta meillähän on koko elämä aikaa kehittää itseään ja sepäs on hyvä tiedostaa itse kunkin:)

Tsemppiä niin Sadulle kuin Jonnallekin!