Girls just wanna have life, laugh, and yes, muscles.

maanantai 2. elokuuta 2010

Onnekas on se, jonka äiti on..


Viherpeukalo! Reissu kanta-Hämeeseen kantoi taas mukavasti hedelmää, tai siis vihannesta! Kurkkua, lehtisalaattia, perunaa, marjoja, punajuurta, sipulia, basilikaa, minttua, nokkosta! Tässä  juuri naureskelin miten superi tämä nokan edessä oleva aamiainen on; luomu nautaa, luomu munia, luomu lehtisalaattia, Ninnulta saadusta pakurikäävästä keitettyä teetä ja tulossa vielä pikkushotti macaa ja emerald balancea, heh. Tällä hetkellä ei ihan joka tilanteessa rahallisista syistä pysty niuhottamaan esim. luomun tms. "superin" kanssa, pääasia että suuhun eksyy vaikka sitten vähän kurjemmissa oloissa kasvanut parsa kuin vaikkapa maitorahka mehukeitolla?!

Kiristelyt edistyneet ihan mukavasti, kisoihin ei kuitenkaan ihan tuhottomasti enää ole viikkoja (lue: p*****ssä liikaa vararavintoa edelleen!) joten eilen heitettiin ns. sykliselle ketodieetille nyt vähäksi aikaa. Syön siis kuitenkin pikkuisen hiilaria päivittäin (kasviksista) ja kerran viikossa on reilumpi hiilihydraatti tankkaus. Mielenkiinnolla lähden testaamaan tällaista systeemiä. Selkeämpää olla kokonaan ilman hiilareita kuin kitkutella jollakin ärsytyskynnystä nostattavalla pikkumäärillä. Uskon että tämäntyyppinen ruokavalio pitää myös yleisen moodin tasaisempana eikä ruokailut hallitse elämää ihan niin paljoa, jo tietysti täysin tieteellisestikin siitä syystä ettei verensokerit pompi vaan rasva ja proteiini vapauttaa energiaa tasaisemmin kropan käyttöön päivän aikana.

Eilen treffasin Annea, jonka kanssa turistiin tietysti yleiset kuulumiset ja sitten vaihdettiin ajatuksia aikalailla tasan kuukauden päästä järjestettävästä Biosignature -kurssista, jonne olemme lähdössä ns. Suomen tiiminä! Olen ollut tästä mahdollisuudesta ihan, no TÖRKEÄN innoissani siitä lähtien kun sain tietää päässeeni mukaan. Nyt kuukausi ahkeraa tiedonkeruuta vielä edessä!

-E

7 kommenttia:

Karoliina kirjoitti...

moi!

miksi mieluummin kurjemmissa oloissa kasvanut parsa kuin mehukeitto+ehrmanni?

emr kirjoitti...

MOI! =) Veikkaan että tuollaisen ei luomun parsan ravinto-aine profiili on kauniimpaa katseltavaa kuin täysin teollisen elintarvike combon rahka-mehukeitto? Eli parsa on kasvis, vaikka olisikin kasvanut ei niin luomusti, mutta ehrmanni ja mehukeitto (ainakin sokeroimaton) ovat varmasti käyneet läpi n. satakertaisesti enemmän eri teollisia prosesseja ennen päätymistään sinne pyhään maitotiskiin ;)!

Roxsheena kirjoitti...

Todellakin mieluummin parsa kuin rahka+mehukeitto :)! Kuka käyttää ylipäätään jotain sokeritonta mehukeittoa kun voisi käyttää oikeita marjoja..? Mehukeitto on vähintään epäilyttävää tavaraa... varmaan joku prosentti siinäkin oikeaa marjaa.

Jonna1983 kirjoitti...

Ite kyllä edelleen syön rahkaa enkä siitä luovu. Mehukeitto on vaihdettu marjoihin ja parempi niin. Maitotuotteisa en kuitenkaan luovu, vaikka se yleinen trendi tuntuu nykyään olevankin...

Karoliina kirjoitti...

parhaillaan on kipossa ehrmann+kotimaisia mustikoita+kotimaisi mansikoita+sokerintonta mehukeittoa. erittäin hyvin maistuu ja toimii. maitorahka on mulle erittäin tärkeä osa päivittäistä ruokavaliota, tällä hetkellä menee kaksi purkkia päivässä ja voin superhyvin. muilta osin ruokavalio on kasviksia, vihanneksia, kanaa, kalaa, jauhelihaa ja näkkäriä/pastaa. jokunen hedelmä silloin tällöin.

tiedän kyllä, että keinotekoiset makeutusaineet eivät kaikille sovi ja itsellekin aiheuttaa nesteisyyttä ylipaljon käytettynä. mutta muutama luraus tuomaan pehmeyttä ja makua rahkaan dieetillä ei kyllä varmaaankaan ole kuolemaksi.

parsakin on hyvää, mutta ei siitä saa herkkukiksejä niin kuin saa rahka+marja+mehis-kombosta, eikä se kyllä pidä edes nälkää samalla tavalla :)

mutta kiva lukea näitä ravintopostauksia ja onnea, että pääsit bsg-kurssille!

Satu kirjoitti...

Aika perkeleen hyvännäköinen typy tossa kuvassa! Hyvä Emma!

Ja mitä tohon rahka-mehukeittokeskusteluun tulee, niin mä taas kuulun niihin ei-rahka-faneihin ja varsinkaan toi mehukeitto ei oo mun juttu. Mutta kai näissäkin jutuissa joku mikä sopii toiselle, ei sitten sovi toiselle.

emr kirjoitti...

Kiiiiiitos kommenteistanne =)!

Eiköös meidän kaikkien pahin vihollinen ole kortisoli peikko jos jokin, eli kaikki tehköön asiat itselleen mahdollisimman stressivapaiksi, kukin tyylillään ja tilanteen mukaan <3.