Girls just wanna have life, laugh, and yes, muscles.

lauantai 11. syyskuuta 2010

All kuud in CPH!Keskiviikko 7.9.2010 & Torstai 8.9.2010, BS1 Day 4-5

Aika meni käsittämättömän nopeasti Biosigu kurssilla! Ti-ke yönä oli vaikeuksia nukahtaa, ja pysyä unessa koko yö, levotonta menoa siis. Seuraavana päivänä kyseltiin oliko muilla kurssilaisilla samoja ongelmia pistoksen jälkeen, ja jokaisella joka otti tuon maksaa detoxoivan pistoksen oli ollut uniongelmia seuraavana yönä. Pistos sisälsi paljon B12-vitamiinia, jonka vaikutus on ”high energy”.

Saimme mahdollisuuden uusia pistoksen seuraavana päivänä, eli keskiviikkona, melkein jokainen otti toisenkin pistoksen, torstaina oli vielä mahdollisuus ottaa kolmas (suurempi hyöty kun ottaa useamman), ja taisipa tuon kolmannenkin ottaa jokainen, easy money, BS hullut haluaa kokeilla kaikkea! Pistoksia jakava lääkäri kertoi että yleensä toisen pistoksen jälkeen tulee selkeämpiä oireita, ja niin se olikin. Toisen ja kolmannen jälkeen huomasi selkeästi että nyt tulee kaikkea normaalia enemmän ulos..

Loputkin kurssipäivämme sisälsivät tietysti mittausharjoituksia, ja mittamisen myös kaikki pisteet putkeen toisiltamme. Viimeisenä kurssipäivänä Charles kävi kaikkien mittaustulokset läpi luokan edessä, kertoi mitä protokollaa suosittelee ja antoi muutos kehotuksia ym. Sanomattakin selvää että tuo oli hyvin antoisaa, ja muiden tulosten läpikäynti oli myös todella opettavaista. Minulta Charles kysyi heti olenko ollut joskus lihava, koska mittaustulosten perusteella hän sanoi ”OK this person should be fat, but she's done right things with her diet”. Eli ruokavaliovalinnat, kiristely ym on parantanut luontaista hormoni profiilia mm. parempaan insuliiniherkkyyteen. Eli Charlesin mukaan minun olisi todella helppoa olla lihava, kenempä ei? ;)

Ykköspriorisoinnin kohde olisi kuitenkin nyt se estrogeeni, jonka mittauspiste antoi minulle korkeimman tuloksen. Eli kisadieetin jälkeen Charles suositteli estrogeeni-detoxia. Minulla oli siis takareiden mittauspiste korkea, eli takareiden poimu korreloi lähinnä ”What you've take in”, eli ympäristöstä tulevaa estrogeeniä → esimerkiksi juoma- ja peseytymisvedestä, muovipulloista ja kipoista, ruuasta, kemikaaleista ym! Nuo ovat asioita mihin jokaisen meidän tulisi herätä, kurssilla Charles mainitsi että mm. rintasyöpä on nykypäivänä niin yleinen juuri siksi, että saamme ympäristöstämme ihan liikaa estrogeenia kroppaamme. Rintasyöpää on raportoitu jo miehilläkin, mutta ensimmäisen kerran muistaakseni vasta 5v sitten..

Viimeinen päivä eli torstai sisälsi omalla treenirintamallani 60 minuutin kävelylenkin (cardio makes you fat!) ja yläkropan vetävien salijumpan. Päätin mennä aamulla kävelemään, vihdoinkin pääsin hieman paremmin tutustumaan ympäristöön. En tiedä yhtään kaupunginosan nimeä jossa käppäilin, mutta se oli sellaista mukavan boheemia aluetta, vanhoja rakennuksia, muutamia uudempia, pieniä mukulakivikatuja, paljon graffiteja.. vähän kuin kotona mutta rakennuksen täällä on hieman erityylisiä. Ruokatauolla tein puntin, ja se olikin sitä myöden viimeinen treeni Padeialla, snif. Loisto treenipaikka jos satut matkustamaan Köpikseen! :)


Iltapäivällä sitten hyvästeltiin kurssikaverit, moni toivotti paljon tsemppiä kisoihin ja jatkoon yleensäkin. Paljon muutenkin porukka kyseli mihin kisoihin olen menossa, missä ne pidetään ja miten jakselen. Loistotyyppejä kaikki!! Kuulimme myös PICP kurssin pitäjältä Andrelta, että seuraavassa lokaatiossamme, eli paikassa jossa PICP kurssi pidettäisiin, ei ole ole kauppaa mailla eikä halmeilla, eli ”bring our own foods..”. Joten kaupasta hakemaan kilo kaupalla lihaa ynnä muuta ”naposteltavaa” ja quest kitchenin pannut kuumiksi. Itse valmistin puolitoista kiloa kanaa ja 700g jauhelihaa messiin, tiedossa oli sentään jääkaappimahdollisuus. Pakkasimme tavarat huoneessa kasaan (n.500 kiloa per tyttö), otimme taksin alle ja saavuimme illan jo pimennyttyä ”Idrott Husen”:lle, erittäin väsyneinä ja stressaantuneina kaikesta pakkaamisesta.


Huoneemme tosin osoittautui todelliseksi lukaaliksi hostellin jälkeen (joka ei kylläkään ollut  mikään kauhutalo, don't get me wrong), olisitte kuulleet onnelliset huokailut, kävimme myös kurkkaamassa käytössämme olevaa alakerran salia ja se oli perfetto', ja huonekortilla käytössä 24h, samassa rakennuksessa itse hotellin kanssa, eli matka huoneestamme salille vie noin kolmisen minuuttia! Kyseessä siis on todella iso urheilu kompleksi (huoneen seinän kokoisesti ikkunasta on näkymä noin 7:lle jalkapallokentälle..), johon kuuluu harjoitus- ja seminaaritiloja, saleja, areena ym, en edes tiedä mitä kaikkea täältä voisikaan löytyä! Mahtava paikka.

Perjantai 10.9.2010, PICP Level 1, Day 1.

Takaisin opiskelun makuun pääsimme heti perjantai aamuna, kun PICP kurssi starttasi. Kurssin opettajina toimii John, Derek ja BS:lläkin ollut Andrew, todella mukavia ja rentoja jokainen. Biosignature on siis rasvaprosentti mittaamista ja sen perusteella määriteltävää kehon hormoniprofiilin ”tutkimista” ja muuttamista (parempaan), menetelmästä hyötyy painonpudottajat ja urheilijat, oikeastaan kuka tahansa joka haluaa optimoida kehonsa toimintaa jotakin tiettyä ”goalia” varten (parempaa suorituskykyä, rasvanpolttoa ym.). PICP on taas kuntosaliharjoittelua, eli paljon tekniikka, ohjelmasuunnittelu ym. juttua, ei ravintotietoutta (no ehkä pintaraapaisuna saattaa jotakin tulla sivulauseessa).

PICP:n ensimmäinen päivä sisälsi paljon teoriaa, ja vielä lisää teoriaa, sekä salilla käytiin läpi yläkropan maksimiykkösten testaustapoja, joka ei suinkaan ole mitenkään yksinkertaista puuhaa! ;) Uutta oppia ja vinkkejä tuli tonneittain, kuten arvata ja odottaa saattaa.

Päivän opetusrupeaman jälkeen olimme Annen kanssa hyvinkin valmista kauraa. Itse olin tehnyt tuplatreeneinä jalat, aamulla etureidet, ja lunch breikillä takareidet, pohkeet ja vatsat. Hotellin salilla oli ihan mahtava treenata, hyvät laitteet ja ympäristön vaihtelu virkistää aina treenejä, kunhan ympäristönmuutos on askel positiivisempaan suuntaan normaali olosuhteista, mikä todellinen onnenpotku että molempien kurssien lokaatioissa on ollut hyvä sali, ja ne ovat olleet käytössämme Erittäin joustavasti!

Perjantaina myös tankkailin, ja oli mielenkiintoista huomata ettei kroppa kerännyt nesteitä itseensä läheskään niin paljon kuin aiempina viikkoina, kiitän tästäkin niitä maksadetox -piikkejä, kroppa nähtävästi jotenkin käsittelee ruuan nopeammin tai jotakin..

Lauantai 11.9.2010, PICP Level 1, Day 2.

Tämäkin aamu alkoi treenillä, joka oli yläkropan työntävät. En malttanut olla kokeilematta heti erilaisia tempoja sarjoissa, joita perjantaina opiskelimme. Todella hyvä treeni, edelleen hyvällä salilla :). Opetuspäivän alkoi ”luokassa”, josta tosin siirryimme hyvin nopeasti salin puolelle. Kävimme läpi lisää liikkeitä, ja sitten harjoittelimme ryhmissä liikeratojen ohjaamista sekä ykkösmaksimin testaamista, Anne vaihtoi tämän jälkeen virallisesti voimannostoon. ;) Onko Anne penkkipaita jo tilattuna?!

Lounastauolla Team Finland suuntasi hotellin paloportaisiin tekemään intervallia, itselläni se oli 20 minuuttia pitkä, tai lyhyt, miten vaan! Nopeaa, tehokasta, hiki tuli, suihkuun! Ja takaisin opetuksen pariin.

Loppupäivä salilla meni ns. apuliikkeitä opiskellessa, olin ryhmässä jota veti Andrew, ja käytännössä siis käytiin kymmennittäin erilaisia yläkropan liikkeitä läpi, jotka ensin näytettiin, kerrottiin faktoja ja vinkkejä, ja joitakin pääsimme itsekkin harjoittelemaan.
Tämänkin päivän opetusrupeama ja kaksi treeniä ottivat ihan hyvin voimille! Huomenna jo viimeinen PICP päivä, time flyes! Oppia mm. omaankin treenin on tullut todella paljon. Vaikka PICP jutut pohjautuu lähinnä voiman rakentamiseen (if u are stronger, u are better no matter what u do), ja Andrewn sanoin ”Bodybuilders are they own breed”, niin kyllä tällaisessa visuaalisessa lajissa on tärkeää ettei olkapäät ole esimerkiksi liian eteen kääntyneet (kuten allekirjoittaneella) jne, ja kyllähän lihaksen rakentajakin voimasta hyötyy, ehdottomasti! ”Expect if it's bodybuilder..” ;)


Huomenna luvassa varmasti tiivis ja antoisa kurssipäivä, odotan esimerksi lihashuolto ja venyttelyvinkkejä paljon! Huomenna myös testataan maksimiykkösiä, jaiks!Eli kaikki hyvin täällä, sairaan hyvä fiilis ja draivi! :)


-Emma

3 kommenttia:

map kirjoitti...

Hyvää priorisointia Emma ajankäytön suhteen!! Kova dieetti+ tonnin tietomäärä päivää kohden ja sen sisäistäminen tuo omat haasteensa nimim. enkun tekstiä vaivaiset neljä tuntia suomentaen ja referoiden:D

Muista varoittava esimerkki ykkösistä..rakkaan kotikaupunkimme eräältä salilta, jossa rectumille kävi kalpaten ;D

Kaisa Jaakkola kirjoitti...

Ihan mahtavaa tytöt. Oon teistä NIIN ylpeä!!!

emr kirjoitti...

^ehdottomasti haastavinta on ollut ehkä juurikin tuo vieras kieli, ensinnäkin tietomäärä mitä tulee on valtava, ja kun se pitää yrittää nopeasti kääntää päässä ymmärrettävään muotoon, ja monet sanat joita täällä käytetään ei todellakaan ole niitä "most commonly used ones"! Puhe-englanti on kyllä saanut loistavaa harjoitusta täällä ollessa :)!