Girls just wanna have life, laugh, and yes, muscles.

tiistai 14. syyskuuta 2010

Köpiksen terveiset

Sunnuntai 5.9. BS1, Day 1.


Sunnuntaina nähtiin sitten muutkin kurssin osaanottajat saavuttuamme Padeialle kello 10 aamulla. Opetusta on jokaisena päivänä 10-18, noin puolen tunnin välein viitisen minuuttia paussia, yksi puolentoista tunnin ruokatauko. Oppilaita on yhteensä noin kolmisenkymmentä, Briteistä, Saksasta, Australiasta, Espanjasta.. joitakin mainitakseni.

Ensimmäiseksi perinteisesti jokainen kertoi nimensä, vapaamuotoisesti miksi on koulutuksessa ja monesko kurssi on kyseessä, jotkut olivat BS kurssilla jo muistaakseni neljättä kertaa.

Kuten odottaa saattoi, tietoa tuli jo ensimmäisenä päivänä kroppa kaupalla. Manuaalit olivat jääneet matkalle, mutta meille luvattiin ne muutaman päivän sisällä. Kuten Charleskin mainitsi, manuaalinen uupuminen on ehkäpä pelkästään hyvä juttu, kaikki huomio tulee siis kiinnitettyä itse opetukseen eikä painettuun infoon, jonka kyllä saamme mukaamme tulevaisuuden varalle joka tapauksessa. Ensimmäisenä päivänä käytiin läpi BS:n insuliini protokollaa. Mittausharjoitukset aloitettiin myös heti ensimmäisestä päivästä lähtien, leuan ja posken pisteiden mittaamisella, ”it's hard but it's simple!”.

Kuvassa Padeia gymin ympäristöä, kuva napattu aurinkoisen ruoka-tauon aikana.

Insuliiniprotokollan yhteydessä käytiin läpi kalaöljy juttuja (mm. tasapainottaa insun heittelyitä), vedenjuonnin tärkeyttä (riittävä määrä pitää kortisolin kurissa → paino kurissa), proteiinin saannin tärkeyttä (lisää lihasta → enemmän kulutusta), kuitujen saannin turvaamista, lisäravinteita insuliini protokollaan, optimaalinen treenaustapa (Cardio makes you fat. It's fucks your thyroid balance. Cardio on the treatmill makes you even fatter), treenin jälkeistä ravitsemusta. Jokaiseen väliin tuli todella paljon juttua myös aiheen vierestä, varsinkin kun kurssilaiset heitti väliin omia kysymyksiään. Jokainen aihe oli todella mielenkiintoinen ja aika kului yllättävän nopeasti. Charles evästi meitä sillä tosiasialla että jos opettaja on todella hyvä, oppilaat muistaa opetuksesta 10% tuntien jälkeen, ja näin tosiaan taisi tapahtua...
Hostellille palattuamme kyllä huomasi miten uuvuttavaa tuollaisen tiedon vastaanottaminen on loppujen lopuksi, tarkkaavaisuutta vaaditaan vielä enemmän kun opetus on tietenkin vieraalla kielellä. Onneksi mulla on Anne-sanakirja vieressä kiperiin tilanteisiin. :)

Hostellin guest kitchen on kyllä loistava näyteikkuna taas siihen millä ******* ihmiset itseään ravitsevat.. no sopii reissun henkeen; omanlaisensa opetustilanne tuokin. Illalla super-magnesium combo naamariin ja hyvät unet oli taattu, we love MetaRelax.
Maanantai 6.9. BS1, Day 2.

Maanantai oli itselläni tuplatreenipäivä; ensimmäinen treeni, yläkropan vetävät, aamulla kahdeksalta ennen kurssin alkamista, ja seuraava (yläkropan työntävät) puolentoista tunnin ruokatauon aikana. Aamulla salilla oli treenaamassa muitakin kurssilaisia, kello 7-8 salilla on ohjattu crossfit treeni jonka jälkeen saamme vapaasti käyttää tiloja omiin harjoituksiimme. Treeni meni mukavasti, hyvissä tunnelmissa. Loppuaerobisen suoritin kävelemällä korttelin ympäri, nauttien aamuauringosta ja super-hienoista vanhoista rakennuksista. Olen itse selkeästi aamuisin parhaimmillani, herään ilman kelloa noin puoli kuuden maissa valmiina päivän askareisiin hyvillä mielin. Iltapäivätreenit ovat olleet melko haastavia, ja siksi veikkaan että tuplatreenipäivinä toisen treenin tekeminen jo heti ruokatauolla on parempi tapa kuin illalla kurssien jälkeen muutenkin väsyneenä. Ja ainakin tänään se toimi! Muutama muukin kurssilainen hyödynsi ruokatauon mahdollistaman treeniajankohdan.

Kahden treenin jälkeen pysyin mielestäni yllättävän virkeänä koko opetuksen ajan eikä ”pohjat” iskeneet missään vaiheessa. Luonnollisen rytmini mukaan alan kaivata sänkyyn siinä 8-9 maissa, ja tuohon aikaan yleensä menenkin jo nukkumaan. Onnistuneesti rytmitetty päivä siis.

Opetuspäivään kuului taas mittaamisharjoituksia, tällä kertaa vuorossa rinta ja ojentaja. Charles mittaa meidät kaikki kurssilaiset, aakkosjärjestyksessä noin kahdeksan oppilaan päivävauhdilla. Huomenna on Annen mittauspäivä, minä joko huomenna tai ylihuomenna, todella mielenkiintoista saada Charlesin mittaustulokset ja arvio. BS protokollista vuorossa oli Kortisoli, jota ennen Charles läpikävi perusteellisesti D3-vitamiinia. Muistaakseni hän mainitsi että noin 5 vuotta sitten D:tä ei mainittu koko BS ohjelmassa, mutta siitä on tullut nyt tutkimuksen hot topic ja tutkittua dataa ilmestyy aiheesta räjähdysmäisesti. D3 vaikuttaa/auttaa melkeinpä kaikkiin kehon toimintoihin ja ongelmiin. Charles kävi myös läpi optimaalisia kehon rasvaprosentteja urheilijoilla, ja tokaisi mm. että ”fat weightlifters are just lazy.” ;D Kortisoli sekä insuliini protokollissa on molemmissa noussut vahvasti esille magnesiumin rooli ja tärkeys lisäravinteena. Noin 100% urheiljoista kärsii huonoista magnesium arvoista. Gluteiinin haittavaikutukset ovat nousseet myös esille todella monessa asiayhteydessä, milloinkohan yhteiskunta herää, ja hyväksyy gluteiinin massiiviset ja vakavat sivu vaikutukset?

Toinen kurssipäivä tarjoili vähintäänkin yhtä paljon uutta infoa kuin ensimmäinen, ja tahti tuskimpa ainakaan hidastuu. Fiilikset ovat olleet mahtavat! Salilla on loistavaa treenailla, kaikki sujuu siis edelleen hyvin. Huonetoverimme kohteliaasti kysyivät haluammeko lähteä juomaan kaupungille, arvatkaapa oliko halukkaita lähtijöitä? ;)
Fitness Bunnies @ Padeia!

Tiistai 7.9. BS1, Day 3.

Nukuin ma-ti yön todella epätavallisenkin sikeästi ja hyvin, wau! En ollut kuullut yhtään kun kämppiksemme on palanneet rilluttelemasta ja uusi kämppiskin oli ilmestynyt yön aikana, heh. Aamulla guest kitchenille pakkaamaan ja punnaamaan eväät, ja toki syömään aamupala. Charles on painottanut opetuksessaan että se, mitä aamulla pistää ensimmäisenä suuhunsa laittaa (ruokaa toivottavasti..) määrää sen miten kroppa käyttäytyy loppupäivän. Puoli kahdeksan aikaan olin Padeialla, ja odottelin taas ohjatun tunnin päättymistä, joten jäi kerrankin aikaa suht hyville alku lämmittelyille; dynaamista venyttelyä, pumppaavia sarjoja ja kevyttä (pehmeähköllä putkella) putkirullaamista. Ensimmäinen treeni oli etureidet, ja seuraava treeni ruoka-tauolla oli takareidet, pohkeet ja vatsa. Hieman voimat loppui kakkostreenin loppupuolella, mutta se nyt ei ole ihmekkään?

Pukuhuoneen suihkun saa laittaa ainakin kymmentä minuuttia aiemmin juoksuttamaan vettä ennen kuin se lämpenee, joten siinä välissä onkin hyvää aikaa hoitaa aina ruokaileminen. Todella ympäristöystävällistä, arvostan ehkä liikaa pitkiä kuumia suihkuja.. pukuhuoneen sisustuksessa ei ole turhia muuten hienosteltu. ;)


Kolmannen päivän mittauspisteinä oli insuliini pisteet, eli yläselän ja kylkien pisteet, joiden mittaamisharjoituksilla päivä aloitettiin, nuo mittaamisharjoitukset ovat todella hyödyllisiä, huomaa miten rutiinia alkaa heti saada kun mittaa useamman henkilön peräjälkeen. Loppupäivä käytiin läpi estrogeeni ja androgeeni protokollia. Päivän aikana saimme mahdollisuuden kokeilla injektoivaa estrogeeni detofixigaatiota (en tiedä miten sen paremmin muotoilisi..), melkein jokainen luokkalaisilta olivat halukkaita ”rokotettavaksi”, included two girls from FI ;) pistos laitettiin kylkeen, ja jos kropassa on paljon puhdistettavaa estrogeenia, ilmentyy voimakkaita pahoinvoinnin tunteita seuraavana päivänä, yksi luokkalaisemme tosin sai oireita jo iltapäivän aikana, me olemme vielä hyvissä voimissa, saa nähdä miten käy! Onkohan puolet luokasta huomenna toipilaana?
Pääsimme molemmat myös tänään Charlesin mittaukseen, mikä oli huippua! Itselläni ensimmäinen huolenaihe on estrogeeni, eli takareiden piste on ”pahin”, samoin kuin Kaisan tehdessä mittauksen jokin aika sitten, jolloin otin käyttöön Poliquin sarjan DIM:n ja calcium d-glutaraatin, joista olen kovasti tykännyt, ne mm. selkeästi tasapainottaa mielialoja. Juuri puhuttiin Annen kanssa että täysin puolueettomasti; kaikki Poliquin sarjan tuotteet ovat olleet todella hyviä ja vaikutukset ovat tuntuneet jo melko lyhyen ajan sisällä. Näin se vaan on, vaikka me nyt olemme tavallaan jo puolueellisia, mutta tuskimpa petyt jos jotakin päädyt kokeilemaan. :)

Kurssitoverimme on ihan huippuporukkaa, todella mukavia ja jokainen jonka kanssa olen jutellut on kovasti tsempannut kisajutuissa, ja ovat olleet myös kovin kiinnostuneita siitä milloin kisa on, ja kyselleet miten treenailen jne. Treenit salilla ovat kuulemma näyttäneet kovilta, hyvä niin, se on mukavaa tietysti kuulla!
Toivotaan että ensi yönä saan nauttia taas kunnon sikeistä, en tosiaan herännyt edellisyönä kuin kerran vessaan, tosin Charlesin mukaan sekin on jo huonon nukkujan merkki... but I'm happy! Kurssi on siis ollut tähän mennessä jo super-antoisa, ja päivät menevät todella nopeasti. Ihanaa saada opiskella juuri tällä kurssilla!
-Emma

4 kommenttia:

map kirjoitti...

Ei voi muuta sanoa kuin että MIELENKIINTOISTA! vaihtelua tähän omaan tekstirupeamaan mikä käsittelelee suomen tuontia ja vietiä huonekaluteollisuudessa:D

Anonyymi kirjoitti...

Mitä on cardio? Tsemppiä kisoihin!:)

Helga kirjoitti...

Cardio=aerobinen treeni.
Kuulostaa huipulta tuo teidän opiskeluretki, hyvä Suomi-flikat :)

emr kirjoitti...

TÄÄ ON OLLUT HELKUTIN MAHTAVA REISSU :)! Cardio on tosiaan aeTrooppista treeniä in English ;)!