Girls just wanna have life, laugh, and yes, muscles.

sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Life Goes On

(kuva: http://www.fitness.ee/)
Heippa! Hieman rennompaa elämää opiskellessa on viikko mennyt, toki kovaa suorittamismoodia on vaikea karistaa harteilta, ja toisaaltahan sille on vielä käyttöä jottei homma lähde lapasesta, kaikki ei siis todellakaan muutu kertaheitolla kun viimeisen kerran revit bikinit irti ihostasi bäkkärillä, kuten jo aiemmin on tullut mainittua, välttääksemme sen jo legendaarisen fitnesskissa efektin; +30kg parissa viikossa, täytyy ruokavaaka pitää kunniapaikalla keittiössä ja niin edelleen.

PM-kilpailusta jäi tosi tosi hyvä fiilis, saatiin hyvä päätös ensimmäiselle kisasyksylle! Ihania kisamuistoja tulee pyöriteltyä päässä päivittäin. Alkuviikosta käytiin valmentajan kanssa kisasyksyä läpi ja mietittiin sitä miten homma nyt sitten jatkuu, esimerkiksi sitä mihin lihasryhmiin erityisesti keskitytään treeneissä. Kisasuunnitelmista keskustellaan kuulemma aikaisintaa parin viikon kuluttua ;). Eli kaiken kaikkiaan positiivinen fiilis tuosta lavalla keikaroinnista jäi, joka kerta kun jonossa odotettiin lavalle astumista niin mielessä olii vaan ajatus että "kyllä tämä kaikki on tämän arvoista!".

Varmasti Jokainen kisaaja on tässä kuluneen viikon aikana (tai kisan yleensäkin oli se sitten vaikka vuonna -85) lausahduksen; no niin nyt sä saat vih-doin-kin syödä?!! Ja sen jälkeen syvää itsehillintää käyttäen koitat vastata jotakin joo hehhe joo mm kyllä -tyyppistä vastausta :D. Nyt on siis alkanut jännä tutkimusmatka siihen miten tämä kroppa alkaa palautua tuosta saagasta, alkaako aineenvaihdunta pelittää samaan vanhaan malliin nopeasti ja alkaakoo líha tarttua tehokkaasti!

(kuva; http://www.fitness.ee/)

Aloin juuri opiskella Precies Nutrition -ravintovalmentaja tutkinnon materiaaleja, isoa tiiliskivi opusta joka alkaa kevyesti ihan solutasosta, mutta hittovie että on mielenkiintoista tekstiä! Pää on niin täynnä kaikkia asioita siitä miten kaikki liittyy kaikkeen, ja miten kaikki oikeasti vaikuttaa, no, kaikkeen! Ja sitten on tämä oma kroppa tässä mielenkiintoisessa muuntautumisvaiheessa hyvänä (tai huonona) käytännön esimerkkinä. Se miten jokaisen oma DNA ja solurakenteet ynnä muut mitokondriot, joista on viimeksi kuullut ylä-asteen biologian tunnilla, vaikuttaa esimerkiksi siihen miten tietyt ravinto-aineet kulkee tuolla ihon alla ja miten kroppa ottaa ne hyötykäyttöön (tai sitten ei!!).

Torstaina oltiin Optimal Performance -tiimin kokoontumisajoissa Tampereella, ja käytiin mielenkiintoista keskustelua mm. ruoka-aine yliherkkyyksistä. Ko. asiaa on tullut itsekkin mietittyä paljon, allergia oireethan ei ole (läheskään) aina niitä perinteisimpinä pidettyjä; ihon reagointia tms, vaan esimerkiksi nesteen kertymistä. Ajatelkaas vaikkapa kisaajia, sillä millä ruoka-aineella tankkaat saattaa olla erittäin merkittävä vaikutus siihen miltä näytät puolen tunnin kuluttua lavalla. Allergioiden selvittäminen onkin sitten sellainen mukava pikku neula heinäsuovassa -tyyppinen proggis, tosin Helsingissä Antioksidanttiklinikka tekee noita testejä, mutta pitää vielä hetken aikaa "painaa duunia" että on varaa käyttää heidän palvelujaan ;). Tässä muuten Erittäin Mielenkiintoinen Bloggaus!!

Menneellä viikolla iloa ovat tuottaneet kermakahvit, mustikat ja megasuuret salaattiannokset tulisella turkkilaisella jogurtti kastikkeella, vaikkei kaloreita huimasti ole nostettu mutta hieman positiivisempi ta rennompi, sama asia?, mieli jaksaa suunnitella uusia juttuja näilläkin määrillä :)...

-E

1 kommentti:

Interrupted kirjoitti...

Hei, laitoin teille (tai maaritille paremminki :D) spostia..:)

-Laura