Girls just wanna have life, laugh, and yes, muscles.

keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Niin mikä se sun uusi työ on?

Otsikon kysymys on allekirjoittaneelle esitetty kerran jos toisenkin, joten tässä pieni priiffaus siitä mikä se työ on :). Jos olet muutoin kiinnostunut Biosignaturesta, alla oleva teksti saattaa avata asiaa vielä hieman enemmän, ja jos et ole koskaan kuullutkaan moisesta, nyt kiinnostut viimeistään ;)!

Tässä syksyn mittaan olen siis opiskellut itselleni uuden ammatin, lukijat varmasti muistaa opiskelureissuni Tanskaan. Tuon matkan aikana suoritin siis Biosignature level 1 -kurssin sekä PICP level 1 -kuntosaliohjaajan kurssin, ja sitä myöden lunastin paikkani Optimal Performance -supertiimissä!

Mikä kumman Biosignature? Biosignature on pihdeillä suoritettava kehonkoostumusanalyysi, mittaamme pihdeillä asiakkaan vartalon yhteensä 12 eri kohdasta, joiden arvot syötämme lisenssoituun tietokoneohjelmaan (ko. ohjelman saa käyttään vain jos on suorittanut tutkinnon). Toisinsanoen teemme rasvaprosentin mittauksen, joka on varmasti vähintäänkin sanana jokaiselle tuttu. Miten tämä menetelmä sitten eroaa siitä perinteisestä rasvaprosentin mittaamisesta? Mielestäni siten, ettemme vain totea oletko lihava/sopiva/laiha ja hei hei ja muuten muista: kuluta enemmän kuin syöt!

Syötettyämme mittaustulokset tietokoneohjelmaan, ilmoittaa se asiakkaan prioriteetit numerojärjestyksessä. Koulutettu BS-mittaaja osaa yhdistää eri mittauspisteet; kehossasi rasvaa eniten keräävät alueet, tiettyihin kehon hormonaalisiin toimintoihin, joilla on merkittävä vaikutus kehomme toimintaan/TOIMIMATTOMUUTEEN ja sitä myöden kehosi koostumukseen, suorituskykyyn sekä tietenkin yleiseen terveyteen ja hyvinvointiin; vaikkei se diabetes vielä ole ajankohtainen eikä välttämättä edes käynyt mielessäsi, voit olla kovaa vauhtia "saavuttamassa sen". Tällaiset asiat on mahdollista selvittää ennen kuin vahinko on jo tapahtunut.

Riippuen siitä, mikä on piste nousee mittauksessasi korkeimmaksi, tietää mittaajasi mitä protokollaa hän kanssasi alkaa toteuttamaan, Biosignaturessa jokainen asiakkaamme on yksilö, jokaisen kehon toiminnat ovat yksilöllisiä, joiden selvittämiseksi kehon hormonaalisen tasapainon selville saaminen on todella tehokas apukeino. Esimerkiksi leikkisän nimen saanut "napaläski", ihopoimu joka mitataan navan vierestä kertoo mittaajalle asiakkaan kortisolitasoista eli stressin määrästä. Jenkkakahvat taasen asiakkaan ruokavaliossa esiintyvien hiilihydraattien tarpeellisuudesta/tarpeettomuudesta...

Biosignature on aina prosessi, jossa asiakas saa suurimman hyödyn käydessään aktiivisesti mittauksissa. Elämäntapamuutokset lähtevät hyvin pienistä, mutta sitäkin merkittävämmistä muutoksista, joita ei tule ajatelleeksikaan nykypäivän maailmassa jossa kaiken pitää olla suurta ja mahtavaa, vai mitä? Voisinko tosiaan vaikuttaa keskivartaloni koostumukseen lisämäällä päivittäin juomani veden määrää? juuri näitä havaintoja todetaksesi ovat säännölliset Biosignature mittaukset hyödyllisiä, ja motivoivia!

Tämän menetelmän on kehittänyt Charles Poliquin niminen urheiluvalmentaja (tätä nykyä tosin jo paljon muutakin kehitettyään BS:n!), joka on alkanut ensin omasta mielenkiinnostaan mittaamaan valmentamiensa (mm. Olympia tason) urheilijoiden rasvaprosentteja, ja laatimaan niiden pohjalta erilaisia päätelmiä mm. hormonaalisen toiminnan yhteyksistä rasvan kertymiseen. Ajan mittaan Charles alkoi myös mitata niin sanottua normaalia kansaa (urheilijathan eivät ole normaaleita ihmisiä, hih) ja saanut vieläkin laajempaa dataa tutkimuksiensa pohjalle. Menetelmää kehitetään jatkuvasti, kun dataa saadan koko ajan valtavasti lisää. Biosignature lisenssi tulee uusia joka vuosi, jotta mittaaja saa aina käyttöönsä uusimman tutkimustiedon, sekä tietysti harjaannuttaa perusosaamistaan säännöllisesti.

Kiinnostuitko Biosignaturesta? Työskentelen toimistollamme Helsingin keskustassa, Helsinki Kiropraktiikan toimitiloissa, osoitteessa Runeberginkatu 8 C. Sähköpostiosoitteeni on emma@optimalperformance.fi, ota yhteyttä!

Haluaisitko Sinä salillesi  Biosignature tutustumispäivän? Olemme järjestämässä (ainakin, voit tiedustelle mahdollisuuksista tulla muille paikkakunnille) pääkaupunkiseudulle "demopäiviä", vinkkaa minulle jos olet kiinnostunut! =)

-Emma

7 kommenttia:

Jonna1983 kirjoitti...

Emma vierailee muutenkin silloin tällöin Maaritin luona niin vois samalla reissulla koota Kuopiosta isommankin porukan mittauksiin :) ELi millon Emma tuut Kuopioon??

Anonyymi kirjoitti...

Mitähän tuo tuollainen BS-mittaus sitten tulisi kustantamaan?

emr kirjoitti...

Jonna; Jep näin olenkin suunnitellut! En tiedä vielä millon pystyn sinnepäin tulemaan, mutta olen ehdottomasti yhteydessä asiasta kun olen viisaampi sen suhteen ;)!

Anonyymi; Optimal Performancen nettisivut aukenee ihan näillä näppäimillä, siihen asti hinnastoja voi tarkastella täällä; http://biosignature.fi/wp/?page_id=38 .

Interrupted kirjoitti...

Miks mun kommentti hävis?:(

map kirjoitti...

Maarit poisti sen vahingossa kun sähköpostin kanssa sekoilin..anteeksi!:)

Interrupted kirjoitti...

okei:D ei se mitää.. mä luulin jo et se oli asiaton kommentti tai jotai..:D

map kirjoitti...

Juu..aivan asiaton kommentti tännee hyvin asiapitoisapainotteiselle blökille;)