Girls just wanna have life, laugh, and yes, muscles.

keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Volyyyymia.

Viimeiset kolme päivää "pajalla" ovat sisältäneet sarjan jos toisenkin treeniä kohden, volyymit siis kaakkoon ennen loppuviikon keventelyjaksoa. Laitan esimerkiksi eilisen, puolitoista tuntia kestäneen käsitreenini!

Päivä PM-kilpailun jälkeen.
1a. Hauis kulmatangolla x5
1b. Taljapunnerrus x5
2a. Taljahauis, vinopenkillä istuen x5
2b. Kapea konepenkkipunnerrus x5
3. Hauiskääntö käsipainoilla, Pyramidisarjana ylös ja alas, 10t. sarja
4a. Köysipunnerrus pään yli (sis. rest pause:a) x5
4b. Hammerhauiskääntö taljasta, 1 kädellä x5
4c. Vatsarutistus taljasta x3-4
5a. Taljahauis maaten x5
5b. Rankalainen punnerrus käsipainolla, seisten x5
6a. Yhden käden taljahauis, vastaote x5
6b. Yhden käden taljahauis, myötäote x5
7. Rannekäännöt, käsipainolla x3
8a. Jalkojen nostot telineessä x3
8b. Vatsarutistus maassa x3
9. Vatsarutistus laitteessa x3

Huomasin pientä "mokailua" alkuperäiseen ohjeistukseen suunnilleen treenin puolivälissä, niin päätin sitten korvata sen tekemällä ylimääräisiä sarjoja ja liikkeitä. Vatsat oli silkkaa extraa. Kyllä nyt osaa nauttia näistä fiiliksistä, kun tekee ihan mielellään ja avoimin mielen jopa ylimääräistä! Kompensoin sitten pitkää treeniä kauhaisemalla kunnon satsin BCAA:ta jumpan lomassa (ko. tuotteen tarpeellisuudestahan ollaan montaa mieltä monella eri saroilla...). Dieetatessa sorruin/ajauduin siihen ajatteluun että teen vain juuri sen mitä lapussa lukee, no tulihan silloinkin tietty jotakin ekstraa mutta pääpiirteittäin sitä kyllä "onnistui" varsin negatiivisesti suhtautumaan kaikkeen fyysiseen tekemiseen noina aikoina.
Ei sillä että tuollainen puolentoista tunnin käsisetti olisi paikallaan esim. viikoittain tehtynä, tai osa dieetin treenejä aikoina jolloin teet esimerkiksi 2 erillistä treeniä päivässä, mutta näin offi-possuna ei tarvitse kataboliastakaan olla niin huolissaan, joten mieltä voi piristää ennen kevyttä viikkoa tuollaisella teinipoikamaisella hauispumppailulla ;).

Tuoreempaa kuvaa ei valitettavasti ole saatavilla, kun kamerani joutui kameroiden hautausmaalle.

-Emma

5 kommenttia:

Satu kirjoitti...

No huh! En yhtään ihmettele, että tossa on mennyt puolitoista tuntia ja muutamat BCAA:t. Mä oon kans tietoinen keskustelusta BCAA:n tarpeellisuudesta, mutta itse olen kokenut siitä olevan hyötyä. Ei kai sillä väliä, jos fiilis on se, että se auttaa? Nyt kun olen tehnyt agonisti-antagonisti treenejä, olen huomannut että tehot saa paremmin irti (ja paremman tuntuman lihaksiin) sillä, että tekee useamman liikkeen per lihasryhmä. Voi tietysti olla, että teen jotain väärin,mutta aiemmin esim hauis-ojentaja tai rinta-selkä treenejä tehdessä hauikset ja selkä jäivät huonommalle kuin ojentajat ja rinta, mutta liikkeitä lisättyäni tuntuma on ollut parempi. Tosin treenin venyessä kauhean pitkäksi, alkaa suorituskyky ja keskittyminen loppua kohti huonontua...

Mut joo, ei sit muuta kuin hyvää joulua kamuseni!

Teemu kirjoitti...

Tein noita volyymikäsipumppailuja vuoden aikana useita jaksoja, ja tuntui toimivan ihan hyvin. En tosin noin paljoa liikkeitä, eikä ihan noin montaa sarjaakaan yleensä tullut tehtyä, mutta hyvin samantyylisiä pumppailuja tein. Ehkä yksi raskaampi punnerrusliike monesti alkuun. Sarjat tappiin ja välillä rest pauseja tai pudotussarjoja, niin sai yleensä hurjan mojovan pumpin! En suunnitellut etukäteen kaikkia liikkeitä, vaan vaihtelin niitä sopivasti, niin pysyi mielenkiinto yllä. Kova pumppi ja tuntuma oli tärkeintä.

Päälle saatoin tehdä olkapäille vipareita pyramidina yli 10 sarjaa, joskus myös sama juttu arnoldpunnerruksia alle tai päälle.

Toivottavasti vähätkin pulkannarut ei kuihdu, kun vähän dieettaan ja yksinkertaistan treenejä.


Kertokaas molemmat treeneistännekin enempi, sillä nehän meitä lukijoita myös kiinnostaa! :)

Hyvää joulua teille ja lukijoille,

Teemu

map kirjoitti...

kirjoitellaan kirjoitellaa kunhan saa takamuksensa pidemmäks aikaa liiimattua koneen ääreen..:)

emr kirjoitti...

Kyllä tuollaisella "juntti-bodaamisella" on paikkansa ohjelmassa, ja hei, eikös tässä juuri semmoisia yritetäkkin olla! PICP kurssillakin kun selitettiin treenitekniikoita ja sääntöjä niin loppuun Trainerit usein kommentoivat jotakin tyyliin; "Except bodybuilders, they got their own thigs, they are just breed of their own!"

Kaisa Jaakkola kirjoitti...

Näyttää... tuskalliselta!! Luulin ensin tuota lukiessa että se on tämä: http://www.charlespoliquin.com/Blog/tabid/130/EntryId/110/Very-High-Volume-Arm-Workout.aspx

Nuo Milos-tyyliset treenit on ihan tappoa, tehtiin joku samantyylinen syksyn kurssilla Ruotsissa. Youtubesta löytyy kans selkätreeni samalla tyylillä, oliskohan ollut tämä: http://www.youtube.com/watch?v=k-q9ykKwRHg

Minähän en tämmöisten suunnittelusta mitään tiedä, tuli vaan mieleen kun kurkkasin tuota sun liikelistaasi :)