Girls just wanna have life, laugh, and yes, muscles.

tiistai 24. toukokuuta 2011

5 kysymystä

Näin "diippiä" tekstiä syntyy vain unettomina öinä. ;) Spirituaalista tekstiä tarvitaan kuvittamaan tietenkin tarpeeksi spirituaalinen hahmo, KG hoitakoon homman!

Lueskelen tällä hetkellä Geneen Rothin kirjaa "When you eat at the refrigerator, pull up a chair". Eräässä kappaleessa Geneen on kirjannut 5 kysymystä, jotka voit kysyä itseltäsi koskien erilaisia suhteitasi, esim. ruokaan (kirjan teeman mukaisesti), työhön, ihmissuhteeseen tai harrastukseen, ja päättää sitten miten arvokas kyseinen asia on jotakuinkin onnellisen elämän kannalta.

Minusta nämä kysymyksen tarjoavat hyviä mahdollisuuksia tärkeisiin oivalluksiin, joten tönkkö-suomennan ne nyt tähän teidänkin hyödynnettäviksi. :)

1. Tekeekö  __________ elämästäni rikkaampaa, vai tekeekö se minut enemmänkin rajoittuneeksi?


2. Tuoko  __________  minut lähemmäksi sydäntäni, vai ohjaako se minua kauemmas siitä?

3. Avartaako  __________ minua, vai tekeekö se minut sulkeutuneemmaksi?


4. Saako __________  minut luottamaan itseeni kovemmin, vai saako se minut pelkäämään itseäni?

5. Laajentaako  __________  elämääni, vai tekeekö se elämästäni suppeamman?

Mietin ensin, että no jopas on mustavalkoista, että tämän perusteella sitten päättäisin mitä teen elämässäni ja hupsheijaa olenkin vain luullut tiettyjen asioiden rikastuttavan elämääni. Sitten hoksasin, että haluamani/arvostamani asiat saattavat täydestä sydämmestä olla aivan samoja kuin aiemminkin, ajatukseni vain kaipaavat pientä korjausliikettä oikeaan suuntaan. Nämä liikkeet kannattanee tehdä ajoissa ja säännöllisin väliajoin, jottei vahingossa päästä irti siitä, mikä ehkä ihan oikeasti oikeasti on se "sun juttu", tai yksi niistä monista.

Matkani varrella etenemiskeinoni vain ovat saattaneet vääristyä; jalat jo hapottaa, virkistäisikö pyörään vaihtaminen? tai sitten olen ottanut harha-askeleen, astunut pieneen nokkospuskaan ja itseluottamukseni ja -tuntemukseni ovat unohtuneet negativiisten ajatusten myllertäessä pääkopassa; peittäen koko kokonaisuuden varjon alle, kärpäsestä on tullut härkänen.

Onkin siis olennaista pohtia, saattaako negatiivis-sävytteinen vastausrivi ylläoleviin kysymyksiin johtuakkin vain jostakin syystä vääriksi kääntyneistä keinoista, tai äkkipikaisesti ja väärällä hetkellä muodotetusta katsantakannastani? Pitäisikö painaa välillä oman pään päivitä -painiketta? :)

-Emma

Ei kommentteja: