Girls just wanna have life, laugh, and yes, muscles.

sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Erilainen, samanlainen, omanlainen?

Pyrin ajattelemaan kokonaisuutta, en erottelemaan elämäni osasia täysin omiin lokeroihinsa. Hahmotan päässäni kokonaisuutta; Mitä on "Emma-fitness"? Pysyvyyttä, draivia, flowta, hymyä, rentoutta, avointa mieltä. =)


Mitä nyt tarkoitan (taas) kropan toiminnalla? Konkreettisesti tässä kohtaa sitä että rasva% lähtisi alenemaan, eli kehon toiminta tasapainoittumaan ja tervehtymään jne. Ajatuksen tasolla hyvää, säteilevää fiilistä. Oman työni, sekä ystävieni kautta olen oppinut täysin uusia katsantakantoja näihin asioihin; perinteisellä dieetillä oleminen ei ole enää ainut peruskallioni, vähintään yhtä tärkeää osaa esittää muunmuassa hyvä ja valoisa mieli, ovatko ne sitten automaattisesti eri elämänvaiheissa esiintyvät asiat? eivät varmasti, nyt haluan vain maksimoida onnistumiseni molemmissa. =)

Varmasti hieman arveluttavasti ja epätasapainoisesti toimivan voivan kehon voi "pakottaa" fyysisesti kadehdittavaan kuntoon, mutta miten pysyviä tällaiset muutokset ovat? Enkä nyt tarkoita vain fyysistä olemusta. Ihmisten geenit ovat muistaakseni vähintäänkin 90%:sti samankaltaisia, mutta siitä huolimatta mentaalisesti erot ovat huomattavasti suurempia, koemme asiat hyvinkin eri tavoilla, psyykkinen stressinsietokyky on hyvin eriävää yksilöiden välillä, ja sitä kautta myös fyysinen toimintakapasiteettimme, myös matkan varrella tapahtuneet asiat tekevät meistä hyvinkin erilaisia toiminta-kokonaisuuksia; siinä missä toisen suolisto on kestänyt loistavasti kaiken sinne päätyneen aineksen, on toisen suolisto irti-sanoutunut funktioistaan aikoja sitten, tällaisia ihmisiä ei voida asettaa aivan samoille viivoille esimerkiksi rasvanpoltto vinkkelistä, kuten ei säärinluunsa murtanutta maratoonaria ja täysin terveen luuston omaavaa urheilijaakaan.

Minun päämääränä on toteuttaa tätä elämäntapaani, siis elämääni, yleensäkin omalla tyylilläni joka on tukku lainauksista ja yhdistelmä muiden jo-keksimistä palasista, jotka sitten jostain syystä minunkin mieleeni istahtaa ja sitä ihastuttaa, toivottavasti joukkoon liittyy myös omien hoksottimien tuotoksia enenevissä määrin. =) Kokoilen näistä kaikista oman kokonaisuuteni. Tämä asia minun tulisi muistaa, ja toivottavasti sinunkin, ihan päivittäin: turha kerätä pahaa mieltä siitä etten nyt tallaa jo muiden raivaamia polkuja, tai koe kiinnostusta lähteä automaattisesti kulkemaan niitä kohden, vaan haluan tutkiskella muitakin vaihtoehtoja.

"What you don't let begin, can never end."
Keinoina kehonkoostuksen muutosta toivovalle voi olla tiukat miinuskalori-uskonnot ja ruokavaa'alla punnitut kurkunpalaset, ja ne toimivat - yhtä hyvin osalle meistä ovat vähintään yhtä toimivina keinoina ovat valoisa mielentila ja toimiva itseluottamus, ei väkisin pusertaminen bambi ajovaloissa -ilmeellä. Koen tällä hetkellä tarvitsevani hyvin paljon kipeämmän viimeiseksi mainittuja! =) Fokukseni pysyy aidon intohimoisesti puhtaan ravinnon piirissä, kun en tuijottele turhan fanaattisesti syömiäni kaloreita (paniikissa), vaan keskityn tavoitteitani tukeviin ruoka-aineisiin. Jos homma ei näillä tavoilla toimi halutusti, niin sitten pitää ottaa taas tuulta purjeisiin muualta. Tässä tullaan taas siihen, miten yksilöllisesti koemme ja olemme menneisyydessä kokeneet asiat, niiden pohjalta täytyy lähteä hakemaan muutoksia tähän, ja seuraaviin päiviin.

Toivon että tästä tekstistä pystyit poimimaan joitakin uusia ajatuksien palasia. Miltä näyttää sun "fitness"? =)

Emma
(kuvat: weheartit.com)

2 kommenttia:

Helga kirjoitti...

Niin osuvaa tekstiä, Emma!
Hurjasti tsemppiä projektiin, joka kestää meillä loppuelämän :)

emr kirjoitti...

Moikka! No hyvä jos "osu ja uppos", tuntuu välillä hankalalta riipiä näitä ajatuksen palasia kokonaisuuksiksi tänne blogiin :)..