Girls just wanna have life, laugh, and yes, muscles.

torstai 9. elokuuta 2012

Myrskyyn vai tyyneen. Syy olemiseen ja olevaan, ja mikä lienee syy olemattomaan.

Lähde: http://aquaeden.com/pond-pictures/Water%20Elements/slides/water-ripples.jpg

Tänään kirjoitan siitä miksi pienet kivet ovat merkityksellisiä. :)

Osallistuin heinäkuun lopussa Piet Nibbelinkin hevostaitoklinikan kuunteluoppilaaksi. Päivi Peusan blogista voit lukea lisää kurssista. Minulla on ollut ilo tämän kesän aikana opiskella pintaraapaisun verran muutaman eri opettajan ohjauksessa luonnollista hevostaitoa. Ja tämä opiskelu tulee samaan jatkoa syksyllä kun talouteni on taas vankemmalla kivijalalla kesän jälkeen. :)

Kuvassa kurssin oppilas ja Piet. "Laske puita" - Piet kehotti
usein, näin oppilas sai laskettua paineen ja vaatimisen energian
jota käytti hevoseen / joka jäi päälle harjoituksen jälkeen.
Kuva: http://paivintalli.blogspot.fi/.
Eräs kuvaus jäi mieleeni, Piet käytti tätä useamman kerran opettaessaan sitä, millaisessa olotilassa meidän tulisi kohdata hevonen (miksei ihminenkin). Luonnollisen hevostaidon kulmakiviä on ns. mikroliikkeillä kommunikointi hevosen kanssa; ajatuskin voi riittää. Ihmisten välinen mikroliike kommunikointi on surkastunut, mutta hevonen on meille tässä(kin) asiassa oiva opettaja.

Mutta takaisin siihen kuvaukseen josta tahdon kertoa.

Mietippä jos sinulla on pikkuruinen kivi, ja heität sen valtoimenaan myrskyävään mereen. Näkyykö kiven vaikutus aallokossa mitenkään?

Lähde: http://thehomesteadresort.com/blog/wp-content/uploads/2010/10/chilling-storm-500x375.jpg

Aivan, tuskimpa.

Mitäpä jos heität saman pikkuruisen kivesi tyynenä lymyävään lammeen? Aivan. Näet useita rinkuloita, kuulet jopa äänen, kiven vaikutus tyynessä lammessa kestää hetken (juuri tarpeellisen ajan), jonka jälkeen lammi tyntyy.

Lähde: http://cdn.c.photoshelter.com/img-get/I0000dKP2_JYXSR4/s/860/860/Pond-Refection.jpg

Kiehtovaa, selkeyttävää.

Tämä peilaa taas loistavasti kaikkeen olemiseen ja olevaan, ja lienee syy olemattomaan. Jos olosuhteemme ovat ns. myrskyä, elämme hälinässä, Oman nyrkin ja Oma hellan välissä jne, tiedät mitä tarkoitan. Jos teemme em. olosuhteiden vallitessa pienen muutoksen, emme huomaa vaikutuksia ja toteamme ne sitten turhiksi tai heittelemme isompaa murikkaa ja ihmettelemme vieläkin miksi emme pysty vaikuttamaan aallokkoomme. Täten havittelemme aina Suuria Elämänmuutoksia; muutan kaiken kerralla, heti huomenna tai maanantaina (haluan kuivata koko meren prkl).

Mitäpä jos ensiksi rauhoittaisimme olosuhteet, päämme, ympäristömme, mielemme. Myrskyistä peilityyneksi pinnaksi. Sitten vaikutamme pienillä asioilla; heittelemme yksi kerrallaan pieniä kiviä, joiden vaikutus kestää, ja tyyntyy juuri sopivan ajan kuluttua. Emme heitä kourallista pieniä kiviä, vaan odotamme aina rauhassa lammen tyyntymistä,

jotta taas pienellä murusella on mahdollisuus vaikuttaa.

- Emma :)


2 kommenttia:

Enzyme kirjoitti...

Hassu juttu. Kävin tuossa keväällä kuuntelemassa Kari Vepsän hevoskoulutuksen ja hän korostaa myös herkkää kommunikointia hevosen kanssa. Mä koen itse, että hevosten kanssa työskentely on antanut mulle valtavasti: siinä mun on pakko olla läsnä, keskittyä, olla herkkänä.

Hieno kirjotus Emma :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa!! You're back.

Ja hei, ihana lukea hevosistakin :D En tiennytkään, että myös sä olet heppasista kiinnostunut:)

T. "Kuopion Laura" :D