Girls just wanna have life, laugh, and yes, muscles.

sunnuntai 20. joulukuuta 2009

201209


Sunnuntaita!

Olen lisännyt hieman lisäravinnevalikoimaa, tilasin Mass:lta heidän oman brändin beta-alaniinia ja Met-RX:n glutamiinia, sekä Dymatizen Elite Whey, ja ajattelin ottaa riskillä banaanin makuisen, maku ei ole niin hyvä  kuin unelmoin, heh, mutta meneehän tuo kurkusta alas. Voisi toimia joissakin smoothieissa tms. Eikös glutamiinin pitäisi tasapainottaa myös elimistön happo-emäs tasapainoa suotuisampaan suuntaan, mistä pitäisi olla hyötyä henkilöillä jotka syövät melko happamoittavaa ruokaa, kuten liha? en ole todellakaan perehtynyt aiheeseen tämän enempää ja saattoi mennä käsitteet ihan sekaisin, mutta korjatkaa kommenttiosioon jos olen väärässä. :)Eilen vietin illan omassa omituisessa seurassani, jonka ansiosta vastaanotin Vuoden Tylsin Kaveri 2009 -palkinnon kun jätin työpaikan illanistujaiset väliin, vedoten siihen että päivän ateriat loppuu kesken. Onneksi mun parhaat ystävät ymmärtää näitä juttuja (tai ne jotka ei ole harrastajia niin osaavat suhtautua), eikä tule tuhotonta stressiä ja painostusta heiltä. Katselin siis kotona muutaman In The Iron Asylum -jakson (loistavaa viihdettä!), söin aivan sairaan hyvää naudan pihviä (Maarit: ostin sen Siwasta!!) sekä tein suihkukopistani mukavan höyrysaunan ja kömmin nukkumaan (en sentään suihkukoppiin).


Ja kun on tapana ratsastaa trendien aallon harjalla, niin tottahan toki olen hankkinut itselleni piikkimaton. Ja se on juuri niin mukava kuin mitä mainostetaan. Olen kokeillut selälle, etu ja takareisille, pohkeille sekä rinnalle ja etuolkapäille. Parhaiten rentouttavan vaikutuksen huomaa selässä, maton päällä tosiaan pitäsi itsekkin koittaa rentoutua, ehkä jännittelin jalkojen kanssa liikaa kun pistävä tunne ei hävinnyt kuten selässä.

Jätän treenipäivitykset myöhemmälle!

-E

2 kommenttia:

Juhina kirjoitti...

Moikka,
ajattelin kommentoida paria asiaa... :)

Glutamiinista:
L-glutamiini on kehon yleisin aminohappo, jolla on lukuisia eri tehtäviä. L-glutamiini nopeuttaa erityisesti palautumista urheilusuorituksesta. Ehkäisee tulehduksia ja vahvistaa immuunijärjestelmää, sekä suojelee maksaa. Se on myös ns Psykoaktiivinen kemikaali:
L-glutamiini (glutamine)
* Muunnetaan glutaamihapoksi, joka toimii aivojen hätäenergianlähteenä silloin kun glukoosia on vähän
* Välittäjäaineena toimivan GABA:n esiaste
* Neutraloi liian ammoniakin, joka vaikuttaisi muuten aivoihin häiritsevästi
* Parantaa älykkyyttä (???)
* Auttaa alkoholismin kontrolloimisessa
* Auttaa haavojen parantumisessa
* Helpottaa väsymystä, masennusta, impotenssia, skitsofreniaa ja seniliteettiä.
Eli valitettavasti sillä ei ole happo-emästasapainoon vaikuttavia ominaisuuksia. Kuitenkin sillä on eräs vaikutus josta on hyötyä paljon happamoittavia ruokia syövälle:
HAAVAUMIEN PARANTUMINEN:
Ruuansulatuskanavan sisäpinnan pääasiallisimpana rakenneosana glutamiinin tiedetään nopeuttavan maha-suolialueen paranemista. Eli käytännön tasolla hyvä kikka on nauttia 1 rl l-glutamiinia suor kielen alle, huuhdella se alas tilkalla vettä ja kyytipojaksi 1 rl kala/kalanmaksaöljyä ennen ateriaa (esim 10 min ennen). Tämä luo suolistoon suojaavan kalvon.

Happamoittavista ruoka-aineista. Pahimpia ovat vilja-ja maitotuotteet sekä limonadit , niin light kuin sokerilitkutkin - kahvista puhumattakaan...! (en ala nyt tässä tarkemmin selvittämään ko asiaa, mutta voin sen tarvittaessa tehdä toiseen kommenttiin) Eli ensimmäinen askel on on poistaa ne ruokavaliosta kokonaan... :)
Koska moni ei tätä kuitenkaan tule tekemään, eräs vaihtoehto on erilaiset "Alcaline Boosterit" joita voi käyttää jopa sen kahvin kanssa neutraloimaan sen happamuutta vaikuttamatta sen makuun... ;)
Tarkempia tietoja näistä esim boostereista saa kysymällä ;)

Olen raapustanut jotai esim Kehon PH-tasapainosta, ja jos kiinnostaa, voi käydä kurkkaamassa täältä:

http://uniqblogi.wordpress.com/2009/10/19/guest-post-kehon-ph-tasapaino-osa-1/

http://uniqblogi.wordpress.com/2009/10/27/guest-post-kehon-ph-tasapaino-osa-2/

Sitten noista Piikkimatoista hieman tarkempaa infoa (olen laitttanut tämän saman erään toisen foorumin kommentteihin). Omien kokemusteni ja testaukseni perusteella mm Citymarketeissa ja erilaisissa jooga-yms liikkeissä myytävät matot, joissa on liimattuina sellaisia pyöreitä "tarrahärpäkkeitä", joissa söpöjä pieniä piikkejä - ovat suoraan sanoen onnettomia rimpuloita.
Ei voida puhua saman päivänäkään, jos verrataan esim
www.piikkimatto.fi sivustolla
myytäviin Ruotsalaisin Piikkimattoihin. Näiden mattojen piikit, niiden kovuus, muoto ja sitä kautta hoitotuntemuksen laatu on jotain ihan eri luokkaa... :) Lisäksi tällaisia mattoja löyyty erilaisina kovuusasteina erilaisille käyttäjille, ja jopa jalkapiikkimattokin (joka tälläkin hetkellä tuossa jalkapohjiani hivelee ... ;)).
Itse olen siis hieman "isompikokoinen" käyttäjä (188 cm, n 112 kg, atleettinen rakenne, pitkä kamppailulajitausta erilaisine kovetus-ja kivunhallintaharjoituksineen jne)ja testannut kaikkia myytävänä olevia malleja. Omista valikoimistani löytyy niin Classic kuin Combi yhdistelmämattokin. Usein haluan nimittäin laajemman kuin pelkän selän käsittelyn, ja silloin selän alle menee Classic malli, jossa siis kovat piikit, ja herkemmän takapuolen/takareisien alle sopii erinomaisesti Combi mallin pehmeämmät piikit, ja säärien/pohkeiden alle kovemmat piikit.
Voin toki puhua vain omien kokemusteni perusteella, mutta uskon asialla oleven merkitystä myös keveyemmillekin käyttäjille.
Minun viestini ja ohjeeni maton ostajalle on siis. "Älkää hyvät ihmiset haaskatko rahojanne mihinkään halpaan rimpulaan, vaan ostakaa kerralla kunnon matto itsellenne! Siitä on varmasti pitkällä tähtäimellä enemmän iloa teille... :)."
Yst terveisin Juhina

emr kirjoitti...

Moikka! Kiitos erittäin kattavasta kommentista, tuli paljon hyvää informaatiota =)
-E