Girls just wanna have life, laugh, and yes, muscles.

perjantai 5. marraskuuta 2010

Penni on miljoonan alku!

Mmm, no oli miten oli, mutta varmasti lukijoista löytyy niitä kohtalotovereita, jotka joutuvat viikoittain kohonneen verenpaineen uhriksi kun avaavat nettipankin ja tirkistelee sormien välistä pankkitilin saldoa, tai siis saldottomuutta (ja loput on kuitenkin pihejä joten...piis!). Pitäisi, ja ennen kaikkea toki myös haluaisi (!!) syödä luomua ja superia jotta jäisi vuosittain oman elimistön lannoittamisenmäärä edes kilon vähemmäksi, mutta aina ei vaan rahkeet riitä.. Tässä hyvä artikkeli siitä, missä ruoka-aineissa voisi tinkiä luomusta hyvällä omalla tunnolla ja ostaa sen halvemman!

Foods You Don't Have to Buy Organic

ja sitten, kirpaiseva totuus..

12 Foods to Eat Organic .

"While beef muscle is typically clean, beef fat is a different story altogether, with 10 different pesticides having been identified. Pork meat can be contaminated, but pork fat is more contaminated, with as many as 8 pesticides. For chicken, the thigh is most contaminated."


"New on the Dirty Dozen list in 2010, blueberries are treated with as many as 52 pesticides, making them one of the dirtiest berries on the market."
Aina voi myös harjoittaa "kyynisyyttä", ja miettiä paljonko se luomuna ostettu jauheliha hyödyttää, jos se on "lionnut" muovipakkauksessa ainakin sen päivän-pari (Annen hyvä pointti!)... ehkä parit antibiootit jää saamatta vuositasolla ;D.

MAINOS: Viikonloppuna Biosignature tiimi Naisday -messuilla Tampereella! Jos liikut kulmilla niin nyt on oiva tilaisuus vihdoinkin tulla BS -mittaus demoon ja tutustua menetelmään. Messuilla myynnissä myös Poliquin -sarjan lisäravinteita!

-Emma

8 kommenttia:

Tuomas kirjoitti...

Jäi hieman mietityttämään tuo mustikoiden kohtalo tuolla "mustalla listalla". Suomessa varmaan kaikki ostaa mustikkansa toreilta ja vastaavista paikoista, joissa myydään suomalaista metsämustikkaa. Tämä lienee luomua parhaimmasta päästä. Tuollaiset listat yleistävät ja tahrivat melko pahasti joidenkin elintarvikkaiden maineen, kun Suomessa kuitenkin pääosa kansasta kerää itse marjansa metsästä ja siten automaattisesti käyttää luomua. Tiettyä kriittisyyttä on hyvä harrastaa näissäkin asioissa, ettemme levitä vahingossa epätarkkaa tietoa.

map kirjoitti...

Omaa järkeä ja kriittisyyttä on tietenkin aina suotavaa käyttää. Lukeepa mitä tahansa:) mutta ihan hyvä pointi se, sillä esim mustikat on pääsääntöisesti poimittu metsistä eikä ne ole ns. pensasmustikoita. Linkissä on kuitenkin monta hyvää vinkkiä, joita me rahattomat ja puhtaanmman ruuan ystävät voimme hyödyntää hyvin mielin:)

Interrupted kirjoitti...

Oletteko Emma ja Maarit kattoneet sen Food, Inc. -leffan?? Katoin sen just äsken ja täytyy kyllä sanoa, että... Tai en kyllä tiiä mitä pitäis sanoo, ku veti kyllä ihan sanattomaks se leffa, huh.. :( Katsokaa se, jos ette jo ole. Kannattaa varautua myös siihe, että saattaa vähä itkettää... Itse ainakin aloin vetistellä siinä, ku näkee miten tehotuotanto kohtelee ihmisten kehoa, ja eläimiä ja työntekijöitä. Ei luoja oikeesti. Eikö ihmisen pahuudella oo enää mitää rajaa, samperi sentään..!

emr kirjoitti...

Moikka! Mä en ole nähnyt tuota Food Inc.:iä, olisi kyllä tosi mielenkiintoinen. Eikun leffailta pystyyn!;)

Noista mustikoista, onnekkaita ovat ne joilla tosiaan on pakastimet pullollaan metsämustikkaa. Itse ainakin joudun jo nyt turvautumaan kaupan pakasteallas -mustikkaan, joka mun käsittääkseni on pensaissa kasvanutta? vaikka kuinka olisi suomalaista. Toki, onhan nuo listaukset sun muut yleensä jostakin jenkkilästä peräisin, ja kuten maarit sanoi niin kritiikki on aina hyvä juttu, myös sitä joutsenmerkkiä kohtaan =)?

Anonyymi kirjoitti...

Joskus nämä "superfood" (miksi ei käytetään suomalaista termiä "superruoka", kun Suomessa ollaan) ja elämäntapaihmisten innostus menee yli. Ei nähdä metsää puilta. kaikilla ei vaan ole varmaa ostaa kaikkea luomuna. Miksi edes pitäisi? Säästääkö luontoa Suomalainen kasvihuoneluomutomaatti? Olisko ekologisempaa syödä "kausiravintoa", kuten juureksia,joita ei tartte kasvattaa kasvihuoneissa, eikä roudata kaukaa. Ei tartte ees pakastaa. Olisko varmaan jopa luontoystävällisempää mitä luomutomaatit? Sama juttu luomussa. Jos ei ole erityisen isot tulot, voi syödä kymmeniä ellei satoja tuotteita kausiravinnosta hyvällä omallatunnolla, joten siinä saa säästettyä luontoa (jos nyt yleensä luomuviljelys säästää niin paljon luontoa). Sitten jos haluaa hifistellä kaikessa, voi miettiä kannattaako bodata, koska korkea proteiinipitoinen ruoka kuormittaa aina luontoa oli luomua eli ei. Eli avarakatseisuutta siihen hommaan.

Teemu

emr kirjoitti...

Totta Teemu! :) Oikeasti tuo luomu alkaa olemaan jo sellaista bisnestä että huhuh, tästä juuri keskusteltiin viime viikonloppuna OP:n tiimin kanssa tee-hetkellä ennen nukkumaan menoa :), tuossa yksi kirjakin (kärsivällisesti) odottaa lukijaansa -juurikin siitä luomu-bisneksestä. En todellakaan itse syö, edes pystyisi tällä hetkellä, kaikkea luomuna! Kuten mainitsinkin tuossa esim. lihoista, jotka on "säilötty" muovilaatikoihin, siinä vähän menee se hyvä mieli sitten siitä luomusta, eikö..? Mun mielestä tuosta linkistä kuitenkin sai hyviä vinkkejä juuri siihen milloin voisi ihan hyvin ostaa sitä "Ei-luomua", eli esimerkiksi paksu kuoriset vihannekset ja hedelmät --> myrkyt ei (välttämättä?) pääse syötävään osaan jne, ja sitten taas tuossa toisessa linkissä on vinkkejä siihen, minkä ostaminen luomuna on hyödyllisintä :).
Ja tosiaan kausivihanneksia peliin, itse olen tällä hetkellä ihan koukuttunut punakaali-juuresraaste-purjo-karitsanjauheliha -"wokkiin", ja ups kaikki ei luomuja aineksia ;).

Riina kirjoitti...

Mua jäi vaivaamaan tuo mustikka-asia ja kysäisin Pakkasmarjalta, eli heidän pakastemustikkansa ovat ainakin ihan ehtoja metsämustikoita. Niin käsittääkseni muutkin suomalaiset, ellei niissä erikseen mainita, että ovat pensasmustikoita.

map kirjoitti...

Niin se varmaan täällä vielä Suomessa onkin kun meillä on tuota metsää aika paljon..pensasmustikankin tunnistaa onneks aika helposti kokonsa ansiosta... Mutta kiitos tiedosta..Pakkasmarjan tuotteita tulee itekin käytettyy aika paljon kun oon ollut laiska poimija;P