Girls just wanna have life, laugh, and yes, muscles.

torstai 19. elokuuta 2010

Pohjatyöt pohjatyöt..

"serotonin, 95% is made in the gut. So if your gut is dysfunctional, you cannot feel good, because your serotonin is sub par."

Suoliston ja mielen yhteys on mielenkiintoista!! Varsinkin kun itsellä huomaa suoliston toimimisen vaikutukset todella selkeästi. Lueskelin Charles Poliquinen blogia ja sieltä erityisesti tuo ylläoleva lainaus antoi sen helposti ymmärrettävän tieteellisen aspektin jota olen etsiskellyt viime aikoina, muun muassa. Eli vapaasti suomennettuna 95% serotoniinista valmistetaan suolistossa. Jos suolisto on epäkunnossa, et voi tuntea oloasi hyväksi koska serotoniinin tuotanto ei ole täydellistä.

"Are your muscles getting all the protein contained in that 12-ounce steak? Does your immune system enjoy all the antioxidant protection from the vitamins and minerals in organic fruits and vegetables? Do your supplements work as well as the manufacturer promises? There’s a 50/50 chance that the answer is “No.” The reason is that it’s not so much what you eat or what supplements you take, but how much you assimilate...

..... I’ve worked with countless athletes who seem to do everything right with their diet and training but make little or no progress in the gym. Their problem can often be traced to low levels of stomach acids..."

Tuossapa pointteja joka aiheuttaa ainakin mulla jonkinlaisen omantunnon pistoksen. Sehän menee juuri niin, että ruokavalion suunnittelee hi-tekiks eli viimeisen päälle ja loppujen lopuksi huonon ruuansulatuksen vuoksi kroppa ei saa mistään mitään irti, onko silloin kumma jos kehitys ei ole parasta mahdollista..ja ne rahatkin taitaa mennä kankkulan kaivoon, tai vessanpönttöön jos hyvä tuuri käy! ja olokin vähän allapäin kun ei serotoniinit pääse erittymään kunnolla. Eli olisiko syytä ensin hoitaa ne vatsahapot normaalitasolle ja toimintaan ja sitten panostaa oikein kunnolla ruuan laatuun? Itse olen nyt onneksi ottanut askeleen kohti suoliston toiminnan maksimoimista ottamalla käyttöön Kaisan suosittelemia lisäravinteita, dieetillä on hyvä testailla kun keho on normaalia herkemmässä tilassa.

"...the most common cause of low stomach acid is actually stress."

Kortisoli opuksesta taas muistui sellainen tieto että kroppa (hormonientuotanto) ei oikein osaa vieläkään eritellä oikeasti vakavaa, mahd. kuolemaan johtavaa stressinlähdettä (ent. aikoina villipedot) ja näitä nykypäivän harmittomampia stressitilan aiheuttajia (ruuhka, oikeutteleva elektroniikka, ärsyttävät kanssaeläjät, nälkä!!) toisistaan, vaan kortisolia erittyy ihan samat määrät, meidän kroppa elää edelleen siellä kivikaudella. Ja se kroonistunut stressitila johtaa siihen ettei kortisolit laske takaisin normaalitasolle tarpeeksi lyhyessä ajassa, joka taas johtuu/voi johtua noin miljoonasta eri asiasta, sooo much to learn! :)

"..the most common positive effects our clients get from HCl therapy is enhanced sleep. Why? Because they are finally absorbing the supplemental magnesium they have been taking...

...in strength-trained individuals those improvements are often associated with gains of 15 to 18 pounds of lean body mass within two months! Why? They are now absorbing proteins and minerals."

Ihminen on kokonaisuutena älyttömän mielenkiintoinen, ja opiskeltavaa tietoa löytyy ihan varmasti loppuelämän ajaksi. Varsinkin kun uusia tutkimuksia tulee vuositasolla, paljon! Itse on vielä niin lapsenkengissä että jonkinlaisen kokonaisuuden rakentaminen omaan mieleen vie varmasti vielä paljon aikaa, kokemusta, ja aina vaan lisää tietoa! :)

Mutta tämä vatsahappo asia voisi olla monelle sellainen hyvä startti jos oma terveys Ihan Oikeasti kiinnostaa, ja tulokset, mun mielestä tuo vatsahappojen rooli on aika hyvin perusteltu jo Poliquinenkin kirjoituksissa, uskoo ken tahtoo, mutta jokainen tietää millainen se olo on koko päivän jossei koko päivänä käy....... niin. ;)

Alla Suomen tuleva vatsahappo armeija ;)



Lainaukset tekstin lomassa siis: tästä ja tästä .

-Emma

7 kommenttia:

map kirjoitti...

Mieli lepää kun lukee järkevään ajatusten virtaa! Ottakaamme ummikotkin oppia tästä..Ajatustyösi on HATUN NOSTON ARVOISTA! ;b

Luolamies kirjoitti...

Olen miettinyt tuota kortisolia asiaa vähän enemmänkin kun tulee tuota seinä/kalliokiipeilyä harrastettua.

Eilenkin tuli mielenkiintoisia pelkotiloja kalliolla --> "taistele tai pakene efekti" --> kortisolitasot nousevat ylös...

Ei ole oikein optimaalista harrastaa tuollaista liikuntaa illalla, jolloin kortisolitasojen pitäisi olla alhaalla.

Henna kirjoitti...

lyhyesti sanonuttuna, hyvää tekstiä! :)

Päivi kirjoitti...

Tämä on todella mielenkiintoinen aihe. Itse heräsin ajattelemaan asiaa enemmän kun kävin Paula Heinosen luennolla! Hänellä tuntuu olevan myös paljon tietoa ja taitoa tästä asiasta :)

emr kirjoitti...

Hei kiiiitos kommentoinneista, mutta kiittäkää Poliquinea, mä vaan kopsasin sen tekstiä tänne ja mutuilin sekaan ;)

Luolamies: Niin eihän se varmaankaan optimaalisinta ole (vrt.vaikka joku joogaaminen), mutta varmasti paljon optimaalisempaa kuin vaikka istua koneella stressaamassa työjuttuja ennen nukkumaan :D kaikki on suhteellista, ja kaikki on kokonaisuutta... Ja eihän tuo liikunta liene ongelma, jos ne kortisolit laskee normaalisti suorituksen jälkeen, se sitten taas on henkilökohtaista. Toi kiipeily tai siitä aiheutuva vaarantunne on sentään oikeasti järkevä stressinaihe! :)

Luolamies kirjoitti...

Jep, on vaan mukava miettiä näitä asioita.

Kyllähän sen huomaa ainakin itsestä, että iltaliikunnan jälkeen on hankala saada unta..

emr kirjoitti...

^Yhtä optimointiahan tää elämä on, ainaki nykyään ja enenevissä määrin ;)!